Hopp til innhold

Vilde Nilsen. (VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Vilde tok 4 av 4 og 2. plass i verdenscupen

Med fire knallgode skirenn og alle fire med seier i finske Vuokatti, klatret Vilde Nilsen etter dagens renn opp på pallen i verdenscupen overall for para kvinner stående. En andreplass totalt er en rå prestasjon med deltakelse i kun én av to verdenscuper denne sesongen. - Man skulle nesten tro at det var umulig, så jeg er fornøyd med å ha klart det, smiler Vilde Nilsen.

Vilde Nilsen vant 5 km klassisk stående på verdenscupens siste dag på tiden 13:52.9. Andreplassen gikk til russiske Ekaterina Rumyantseva, tredjeplassen gikk til kanadiske Brittany Hudak. Liudmyla Liashenko tok verdenscupkula sammenlagt med Vilde Nilsen på andreplass og ukrainske Oleksandra Kononova på tredje.  

- Dette var det tyngste rennet vi har gått denne verdenscuprunden, sier Vilde. - 5 km skal gås fort, så det var høyt tempo fra start. I tillegg er det nullføre i dag og vanskelig å få godt feste. Jeg tror vi gikk litt anspent i dag, men jeg klarte heldigvis å pushe på i de partiene jeg kunne bruke overkroppen og stake meg fremover.


Vilde Nilsen. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Trener Magnus Evenby hadde satt seg følgende målsettinger for siste konkurransedag i Vuokatti:
- Det blir en spennende dag med sesongens siste konkurranse. Hovedmålet er at alle får en god opplevelse, får til et godt løp og reiser herfra med fornyet motivasjon. Også håper vi at det blir noen tøffe fighter der ute!

Og noen tøffe fighter ble det. Rekrutt og «rookie» Andreas Bjørnstad var førstemann ut av de norske utøverne på dagens 5km klassisk sittende. Han gikk inn på tiden 19:00.5. 
- Jeg er veldig fornøyd med løpet i dag, nå begynner det virkelig å sitte! I dag kjempet jeg bra med den andre «rookien» i Vuokatti, Takaharu Minamoto. Han slår meg enda, men ikke i nærheten av like mye som han har gjort i de andre løpene. Nå er det bare å komme seg hjem å trene, så vet de ikke hva som treffer dem til neste år, sier en smilende Andreas Bjørnstad.

Andreas Bjørnstad. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia).

Indira Liseth gikk inn til 8. plass på tirsdagens 5km klassisk sittende for kvinner på tiden 19:09.5. Det ble russisk seier til Marta Zainullina.
- Jeg er fornøyd, men skulle ønske at jeg hadde fordelt kreftene litt bedre. Men jeg klarte å holde meg fast til enkelte som jeg hadde sett meg ut og stivnet ikke. Det er litt deilig at verdenscupen er over for denne gang, men jeg gleder meg veldig til neste år! Jeg tar med meg mange nyttige erfaringer fra Vuokatti, nå har jeg virkelig kjent på hvordan det er å reise ut på konkurranser og på nivået. 

Indira Liseth. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia).

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Ole-Martin Lid tok 9. plass på 7.5 km klassisk i klassen for synshemmede på tiden 20:33.6. Det ble seier til svenske Zebastian Modin. 
- Det var brutalt altså! Vi gikk jevnt, men det var hard jobbing. 7.5 km er en distanse der man må gå fort ut fra start også prøve å holde hele veien inn. Dette var ikke den råeste dagen vi har hatt, men jeg synes vi holdt greit. Jeg skulle gjerne ha følt meg litt sterkere i stakingen, men det var bedre i dag enn på mellomdistansen.

Nå bærer veien hjem til Lillehammer for både Thomas Karbøl Oxaal og Ole-Martin Lid, før oppkjøringen til neste sesong sparkes i gang.
- Nå ser jeg fram til en litt rolig april med mye lystbetont trening. Deretter kommer oppkjøringen til tidenes sesong neste år, med et VM på hjemmebane på Lillehammer og Paralympiske leker i mars.
 
Thomas Karbøl Oxaal og Ole-Martin Lid. VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia).

Trygve T. Larsen tok 9. plass på 7.5 km klassisk stående på tiden 20:11.8. Russiske Vladislav Lekomtsev tok første plass i herreklassen for stående.
- Jeg har vært litt spent og rastløs før dagens renn og klarte ikke helt å toppe sesongen i dag. Men det ble spurt på 7.5 km hvor jeg ligger og kjemper med noen av de andre utøverne. Så det var et utrolig digg siste renn! sier Trygve. T Larsen.

Trygve T. Larsen. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia).

NIF-EPI03, 03
Foto: Halvard Alvik / NTB