Hopp til innhold

U23-troppen (mangler: Håkon Skaanes)

Vellykket VM i junior og U23 for Norge

Et kaldt, men vellykket verdensmesterskap for junior- og U23 lagene i langrenn, i finske Vuokatti hvor de til sammen fikk med seg ti medaljer hjem i bagasjen, seks til juniorlandslaget og fire til U23.

Både junior landslagstrener Monika Kørra og U23-trener Torstein Drivenes er svært fornøyde med innsatsen til gjengen. Monika kan fortelle at hun er svært imponert over utøverne og hvordan de har forholdt seg til situasjonen man står oppi. I tillegg til at det  er et verdensmesterskap, så skal man også ta hensyn til smittevern, retningslinjer og ikke minst kulden som gjorde at flere konkurranser ble flyttet.

I forhold til forhåndsforventningene inn mot mesterskapet kan U23-treneren fortelle at han følte utøverne innfridde. Målet med mesterskapet var å kunne kjempe om medalje på alle distanser, noe han mener troppen absolutt gjorde. Alt i alt veldig fornøyd, men skulle også gjerne hatt en individuell gullmedalje, men det får de ta igjen til neste gang sier han.

For U23-landslaget ble det medaljer på alle distanser, utenom sprint på kvinnesiden, hvor det ble en fjerdeplass. De klarte også å forsvare staffetgullet fra i fjor, noe som sto høyt på lista. Der kan Torstein fortelle at de hadde fire utøvere som virkelig var på jobb, og for at det skal bli gull på stafett, er det nettopp det som må til.

- Noe jeg anser som svært positivt er gjennomføringen av mesterskapet, det føltes veldig trygt å være der. Laget og Norges Skiforbund har et svært godt og velfungerende system for å operere på en trygg og god måte når vi er ute å reiser. Smittevernreglene vi har, og må forholde oss til fungerer veldig godt, noe jeg håper de også klarer å videreføre inn til det kommende mesterskapet i Oberstdorf for senior, sier Torstein.

Juniorlandslaget

Juniorlandslaget tok medalje i seks øvelser under mesterskapet, og trener Monika sier hun synes laget innfrir på veldig mye, stafetten var helt rått levert av både guttene og jentene. Målet i stafetten var at guttene skulle ta gull, noe de også gjorde. Jentene tok også opp kampen å var med å kjempe om medalje, noe som førte til bronse. I forkant av stafetten forteller Monika at de hadde lagt en god taktikk, noe alle utøverne fulgte til punkt og prikke – og da ble det en suksess.

 - Det er også gledelig å se de råe prestasjonene og det høye nivået dette mesterskapet har hatt. Det er mange ulike nasjoner som er med i toppen og kjemper om medaljene, så dette lover godt for fremtiden for langrennssporten legger Monika til.

NIF-EPI02, 02
Foto: Beate Oma Dahle / NTB