Hopp til innhold

Vilde Nilsen vant verdenscupen sammenlagt

Med seier på lørdagens 15 km fri, i tyske Finsterau, sikret Vilde Nilsen verdenscupen sammenlagt.

Vilde Nilsen gikk lørdag inn til sin tredje strake seier på tre dager i tyske Finsterau.
Vilde er verdens beste kvinnelige utøver i paralangrenn, og har vært fullstendig overlegen i årets sesong. Lørdag gikk hun til sesongens syvende seier i klasse kvinner, stående.

– Dette er utrolig artig. Målet mitt denne sesongen var å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Nå har jeg allerede klart dette etter den tredje verdenscuprunden. Fortsatt er det tre verdenscuprenn i Östersund igjen, men det er deilig å gå inn i den siste verdenscuprunden å vite at sammenlagtseieren er i boks. Jeg føler i hele år at det har vært kvalitet på alle de rennene jeg har gått, sier Nilsen.

 Nilsen slo Liudmyla Liaschenko fra Ukraina med drøye halvminuttet på 15-kilometeren lørdag.

– I forkant var jeg mest skeptisk til denne distansen, som egentlig passer veldig bra for armskadde utøvere i friteknikk,  ettersom løypa her er ganske flat. Jeg åpna ganske hardt, men samtidig kontrollert. En stund lå jeg på annenplass etter Liudmyla, men etterhvert fikk jeg sekundene på min side. Jeg følte også at jeg hadde krefter mot slutten. Det er en gøy opplevelse å kruse inn til mål hvor jeg samtidig har klart og tatt meg skikkelig ut, sier Nilsen.

 

 Thomas Kaarbøl Oxaal, Sauda IL og ledsager Ole-Martin Lid gikk inn til en 14.-plass i klassen for synshemmede på dagens 15 km.

 Lørdagens verdenscuprenn i Tyskland markerte også avslutningen på den tredje verdenscuprunden.

Verdenscupfinalen arrangeres i Östersund 19.-22. mars. Det er i Östersund Vilde Nilsen vil motta «kula» for sammenlagtseieren.

Resultater para-WC langrenn, Finsterau, Tyskland:

15 km fri teknikk, kvinner stående: 1) Vilde Nilsen, Norge 40,34,8, 2) Liudmyla Liaschenko, Ukraina 41:05,6, 3) Oleksandra Kononova, Ukraina 42:29,7.

 15 km fri teknikk, menn synshemmede:
1) Stanislav Chokhlaev, Russland 34:36,6, 14) Thomas Kaarbøl Oxaal og Ole-Martin Lid (ledsager), Norge 40:28,6.

Komplette resultatlister finner du på skiforbundets hjemmsider

nif-epi04, 04
Foto: Geir Olsen / NTB