Hopp til innhold

Klart for Ski Tour og verdenscup kombinert

Det er klart for Ski Tour i Meråker og Granåsen denne uka, samtidig som kombinert har verdenscuphelg i Granåsen.

Det blir folkeliv i Granåsen i Trondheim med både Ski Tour og verdenscup i kombinert samme helg. Ski Tour og verdenscuprennene i langrenn starter med renn i Meråker torsdag, mens det er både langrenn og kombinert i Granåsen lørdag og søndag.

Norge har hatt en pangstart på den ny oppstartede touren i langrenn. Med 11 av 12 mulige pallplasser i Östersund kan man ikke si seg annet enn fornøyd. Mandag hadde utøverne en velfortjent hviledag før det var duket for sprint i slalåmbakken i Åre. For første gang i historien tar Therese Johaug en seier i sprint, det var ikke helt uventet at den kunne komme nå, med tanke på at det var opp en slalåmbakke. Bak Therese tar Heidi Weng nok en andreplass og Astrid U. Jacobsen på tredje. I den noe spesielle sprinten i Åre tar også Johannes H. Klæbo endelig en etterlengtet seier, han viser storform opp slalåmbakken etter en noe varierende form tidligere i sesongen. Pål Golberg falt utenfor pallen, men leder fortsatt touren sammenlagt.

Lørdag og søndag er det finalehelg i Granåsen med sprint lørdag og jaktstart søndag.

Se hvem som stiller for Norge i Ski Tour her.

I kombinert er det to individuelle verdenscuprenn i Granåsen lørdag og søndag.

–Vi stiller med tidenes sterkeste tropp i Trondheim etter en ufrivillig pause på to helger. Jarl Magnus Riiber er klar for å forsvare den gule trøya, og det samme er hjemmehåpet Jørgen Graabak med tanke på sin annenplass i verdenscupen før helgas renn. Troppen består av unge lovende og etablerte løpere, alle har potensiale til å ta verdenscup poeng, forteller sportssjef for kombinert Ivar Stuan.

Se hvem som stiller for Norge i verdenscuprennene i kombinert her.

NIF-EPI01, 01