Hopp til innhold

Nytt rulleskianlegg i Stokke

Den nye rulleskiløypa er en naturlig utvidelse av allerede eksisterende anlegg i Storås. 3,2 km asfaltert løype på ski-NM-arenaen i 2010 ble offisielt åpnet i helga.Se dronefilm på Facebooksidene til Stokke skianlegg, Storås 

I Stokke ser de at yngre utøvere prøver seg på rulleski, og ønsker derfor å kunne gi dem et ufarlig areal å opparbeide seg grunnferdigheter på. Her vil det være plass til ulike lekvarianter, balansetrening og annen basistrening for utvikling av motoriske evner. Snittbredden er 4,5 meter (noe bredere oppover, noe smalere nedover). Det er utfordrende opp- og nedoverbakker i en god dosert løype.

Etter reguleringsplan som ble gjort i Storås ble en ny epoke startet i 2016, da klubbene startet arbeidet med en rulleskiløype i anlegget, samt nok en utvidelse av kapasiteten med hensyn til snøproduksjon. Store deler av anlegget er også et turområde, som også til rettelagt for handikapbrukere. Det er også gruset på siden, slik at man kommer ut i skog og mark uten å måtte gå på asfalt. På samme tid er det også byttet ny halvautomatisk snøanlegg på stadion, med åtte snølanser, og nytt pumpehus. Det er også skiftet også 40 hydranter til eksisterende snøanlegg, for at det skulle bli trygt og vesentlig letter og produsere i trasé. Ved nok kulde, kan det snølegges cirka 3 km løype på et par dager.  Øvrig fakta om anlegget:
* Arenahus med styrkerom og garderober, samt tidtagerrom og lager i underetg., hovedetg. med kjøkken, speakerrom, kontor, toaletter og lager.
* Kaldtlager inkl. smørerom, verksted og «tinerom» for snøkanoner.
* Gapahuker .
* Godt tilrettelagt for funkjsonshemmede (parkering, lys, lederlinjer).
* Parkeringsplassen er bygget opp på egen grunn, fra 2014 og rommer 350-400 biler.
* I nær fremtid vil det byttes alle lamper i lysløypa med LED lys.
* Det også kjøp inn ny løypemaskin.
nif-epi04, 04
Foto: Geir Olsen, NTB scanpix