Hopp til innhold

Bilde av fluortesting

Oppdatert info angående fluorforbudet

Her kommer oppdatert informasjon om fluorforbudet som ble vedtatt etter høstmøtet i NSF langrenn

Vedtak 21.oktober 2018
”Langrennskomiteen i Norges skiforbund innfører et fluorforbud i klassene til og med 16 år. Forbudet gjelder fra og med sesongen 2018-2019 og omfatter fluorholdige glid produkter”
-det vil bli tatt stikkprøver før start i enkelte konkurranser.
-resultatene av disse stikkprøvene blir kommunisert til gjeldende klubb i etterkant av mottatt prøvesvar
-fordi testmetodene fortsatt er under utprøving vil ikke resultatene forårsake forføyninger mot enkeltutøvere


NILU (Norsk Institutt for luftforskning) og NSF langrenn har denne vinteren gjennomført tester for å kvalitetssikre og kalibrere metoden for å avdekke om fluorprodukter har vært brukt på skisålene. Mange forskjellige produkter (med og uten fluor) , kombinasjon av disse samt ulike påleggingsmetoder er testet. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål vi ønsker å få svar på, og testing i skirenn denne vinteren vil være en del av den gjenstående kvalitetssikringen.

Oppfordringer fra LK
Langrennskomiteen har hele tiden presisert at vedtaket om fluorforbud er et verdibasert vedtak, som vi oppfordrer alle til  å respektere. Vi vil også oppfordre alle deltagere, trenere, ledere og foreldre til å opptre på en ryddig måte slik at vi unngår situasjoner med utskjelling, baksnakking og mistenkeliggjøring.

NIF-EPI01, 01
Foto: Geir Olsen, NTB scanpix