Hopp til innhold

Homologerte Anlegg

Regler
Dersom det skal være mulig for løpere å oppnå FIS-punkter må konkurransen gå i anlegg/løyper som har FIS sertifikat. Dette gjelder Norges Cup, Scandinavisk Cup og selvfølgelig World Cup og mesterskap. Dvs at de er homologerte.  Når et anlegg har fått FIS sertifikat har det en gyldighet på 5 år. Dette kan forlenges med 5 år om gangen, gitt at det har vært konkurranser i anlegget og at TD ikke har hatt merknader. Om det gjøres endringer i anlegget/løypene må det homologeres på nytt.

Kategorier
Nedenfor ser dere at det står en bokstav til høyre for løypelengden. Denne bokstaven angir hvilke konkurranseformer som kan gjennomføres i denne løypen.

A: Intervallstart i klassisk teknikk, bredde 3 m.

B: Samme som A + fri teknikk og stafett klassisk teknikk, bredde 4 m.

C: Samme som B + stafett fri teknikk, fellesstart klassisk teknikk, individuell sprint og lagsprint i klassisk teknikk, bredde 6 m.

D: Samme som C + stafett i begge teknikker, fellesstart fri teknikk, individuell sprint og lagsprint i fri teknikk, bredde i motbakker 9 m.

E: Skiathlon, to adskilte løyper, den første for klassisk teknikk i kategori C og den siste for fri teknikk i kategori D. Om begge løypene er i kategori D kan det gjennomføres fellesstartkonkurranser i fri teknikk i hele løypesystemet. Lengde på slike løyper kan være en 5 km sløyfe med avkortinger for 3,75 – 3,3 – og 2,5 km. Om man planlegger for Skiathlon i en 5 km sløyfe må bredde i motbakker og småkupert terreng være 15 m. I unnabakkene rekker det med 6 m.

Bredden er målt når løypa er preparert og inngjerdet for konkurransen.

Homologerte langrenns-anlegg i Norge

NIF-EPI03, 03