Hopp til innhold

Klar etter hjernerystelse: Jens Lurås Oftebro. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Oftebro tilbake etter fallet i Ramsau

Jens Lurås Oftebro er tilbake fra hoderystelsen etter fallet i Østerrike før jul. Nå gleder Kombinertlandslaget seg til å komme i gang med konkurranser i det nye året.

– Jeg har det bra. Noen rolige uker med familien har gjort godt, og jeg er tilbake i normal trening. Det som skjedde i Ramsau var selvfølgelig kjipt, og kommer til å gå utover målene jeg har satt meg denne sesongen. Samtidig var timingen god når det først skulle skje, og det kunne også gått mye verre, sier Oftebro.

Han tapte verdifulle poeng i sammendraget før jul, men gikk bare glipp av én rennhelg.

– Jeg er spent på hvordan kroppen responderer nå i de første konkurransene. Jeg håper formen er bra, men det er godt mulig jeg trenger litt mer tid før jeg kan kjempe helt oppe i toppen igjen, fortsetter utøveren som vant sesongåpningen i Ruka.

Det er vanlig Gundersen på programmet lørdag, mens den nye kompaktøvelsen venter søndag.

– En kjempeviktig kombinerthelg og starten på German Trophy, som for første gang er satt opp også på kvinnesiden. Vi håper å sikre oss sammenlagtpremiene. Det blir spennende å se hvordan Jens gjør det i comebacket. Han er i full trening ,og vi vet alle at han har skyhøyt potensial. I tillegg er vi inne i det som tradisjonelt er en krevende måned for verdens beste kombinertutøver, Jarl Magnus Riiber. Dette er en kritisk periode for han. Han er full av overskudd, men har ofte vært plaget med sykdom på denne tiden av året, sier sportssjef Ivar Stuan.

Gutta har de siste dagene vært på samling i kulda på Lillehammer.

– På kvinnesiden er det mer spenning på forhånd enn vanlig. Vår egen Gyda Westvold Hansen har dominert stort de siste sesongene, men måtte se seg slått av lagvenninnen Ida Marie Hagen da kompaktøvelsen sto på programmet i Ramsau før jul. Får vi en reprise, eller klarer Gyda å slå tilbake slik vi vet bare hun kan? Det var dessuten i disse løypene at Gyda tok tidenes første VM-gull i kombinert, sier Stuan.

– Jeg er også veldig spent på søstrene Leinan Lund. Jeg har nemlig fått rapporter om meget god hopping i jula. I tillegg vet vi at Hanna Midtsundstad er en spennende løper i kompaktøvelsen, sier Stuan.

Deler av kombinertfamilien er også på plass i nye Granåsen til helgen. Der står kontinentalcuprenn på menyen med supersprint fredag og Gundersen lørdag/søndag.

– Det blir spennende for oss å se VM-løypene i Trondheim på nært hold. Det er blitt bygget en utrolig flott hoppbakke og hele anlegget har fått et fantastisk løft. Jeg er helt sikker på at vi får en flott rennhelg i Granåsen. For Sverre Kumar Lundeby og Erik Leiråmo venter Ungdoms-OL senere i januar. Nå får vi se begge de to kombinerttalentene matche seg mot internasjonale konkurrenter på hjemmebane. Dette blir veldig spennende, sier Stuan.

Uttak World Cup i Oberstdorf:

Ida Marie Hagen ( Haslum IL)
Mille Marie Hagen (Haslum IL) gundersen
Gyda Westvold Hansen (Nansen IL)
Mari Leinan Lund (Tolga IL)
Marte Leinan Lund (Tolga IL)
Hanna Midtsundstad (Våler IF) kompakt 

Espen Andersen (Lommedalens IL)
Espen Bjørnstad (Byaasen SK)
Jørgen Graabak (Byåsen IL)
Jens Lurås Oftebro (IL Jardar)
Jarl Magnus Riiber (IL Heming)
Andreas Skoglund (Molde og Omegn IF)
Simen Tiller (Moelven IL)

 

Uttak COC menn i Granåsen, Trondheim:

Alexander Skoglund (Molde og Omegn IF)
Marius Solvik (Haslum IL)
Jens Dahlseide Kvamme (Haslum IL)                                                                   
Jørgen Berget Storsveen (Elverum hopp)
Kasper Moen Flatla (IL Jardar)
Per Einar Skjæret Strømhaug (Folldal IF)                                                                                                               
Torje Seljeset (Hornindal IL)   
Andreas Ottesen (Gausdal Skilag)
Sebastian Østvold (Lensbygda Sportsklubb)
Emil Ottesen (Gausdal Skilag) fredag og lørdag
Sander Kolberg (Kongsberg IF) søndag
Sverre Kumar Lundeby (Lyn Ski) fredag og søndag
Erik Leiråmo (Bossmo & Ytteren IF) fredag og lørdag

I Trondheim gås det supersprint fredag, Gundersen lørdag og søndag.

NIF-EPI02, 02