Hopp til innhold

Marius Solvik imponerte i Granåsen forrige helg. Nå venter COC-helg i Klingenthal. (Foto: Gisle Johnsen / NTB)

Banker på døra til World Cup

Det er duket for kontinentalcuphelg i Klingenthal. Norske løpere kjemper om kvoteplass i World Cup, og flere av dem er med i kampen om å få gå på øverste nivå framover.

Sportssjef Ivar Stuan smiler bredt når han blir spurt om tilstanden på norsk kombinertsport ett år før VM på hjemmebane i Trondheim. 

– Vi har fått en knallstart på sesongen. Det bare fortsette med fire seirer av fire mulige under World Cupen i Oberstdorf sist helg. Og på COC-nivå så vinner vi to av tre dager hjemme i Trondheim. Vi ser ikke bare at de aller beste leverer av ypperste klasse, men de rett bak har virkelig meldt seg på. Nå venter en kjempeviktig helg med kontinentalcup i Klingenthal. Her er det virkelig mye på spill, sier Stuan. 

– Vi har en ekstraplass i World Cup til etter rennhelgen i Schonach. Nå kjempes det for fullt om å sikre kvoteplass også i neste periode. Og med det nivået som våre beste på COC-nivå viser, så ser vi at flere av dem nå for alvor banker på World Cup-døra. Jeg skal ikke love ut noen plasser i de kommende World Cup-rennene nå, men vil være tydelig på at mye ligger i potten for flere. Det ser ut som vi får et luksusproblem ved laguttakene framover, sier Stuan. 

Det var mye variert vær under forrige helgs kontinentalcuprenn i Granåsen. Marius Solvik gikk til topps i det første internasjonale rennet der den nye hoppbakken i VM-anlegget var i bruk. Det skjedde under fredagens supersprint (Inge-sprinten). I lørdagens Gundersen sørget formsterke Aleksander Skoglund for norsk annenplass bak tyske Simon Mach. COC-helgen ble avsluttet med at Skoglund vant Gundersen-rennet foran Solvik med østerrikske FlorianKolb på tredjeplass. 

Det var mye spennende trøndervær, men det ble et flott arrangement. Dette lover godt foran VM i nye Granåsen neste år. Jeg har allerede fått mange hyggelige tilbakemeldinger, blant annet om frivillige som gjør alt for at renn skal kunne gjennomføres og et kjempebra hoppanlegg. Løypene vet vi fra før at er veldig bra. Sportslig er vi også veldig fornøyd med COC-helgen i Trondheim, hvor vi vant to av rennene og var på pallene alle dager. Det er mange norske kombinertløpere som viser at drømmen om å delta i VM på hjemmebane lever videre, sier sportssjef Ivar Stuan.  

Under helgens renn i Klingenthal får en også se flere juniorløpere i aksjon. Flere av dem blir å se i junior-VM i Planica senere i vinter. 

Norge stiller med to kvinner i Klingenthal til helgen. Både Hanna Midtsundstad og Mille Marie Hagen ble igjen i Mellom-Europa etter helgens WC. 

– Da rennene i Klingenthal ble flyttet ned i HS85, åpnet det seg en mulighet for å få kvinnerenn på programmet til helgen. Den sjansen takker vi ja til med åpne armer. Hanna og Mille får dermed en ekstra konkurransehelg. Trolig får én av dem plass på World Cup-laget i Schonach, avslutter sportssjef Ivar Stuan. 

Uttak kontinentalcup i Klingenthal, Tyskland: 
Mille Marie Hagen (Haslum IL) 
Hanna Midtsundstad (Våler IF) 

Alexander Skoglund (Molde og Omegn IF) 
Marius Solvik (Haslum IL) 
Jens DahlseideKvamme (Haslum IL)                                                                   
Jørgen Berget Storsveen (Elverum Hopp) 
Per Einar Skjæret Strømhaug (Folldal IF)                                                                                                 
Torje Seljeset (Hornindal IL)                                                                                                                   
Sebastian Østvold (Lensbygda Sportsklubb) 
Emil Ottesen (Gausdal Skilag) 

NIF-EPI03, 03