Hopp til innhold

Herlig stemning i Lillehammer sentrum. (Foto: Geir Olsen / NSF)

Svært vellykket KK-helg

Hele Kombinert-Norge var samlet til Sommermesterskap og Supersprint på Lillehammer i helgen.

Fredag kveld var dessuten rundt 100 stykker fra norsk kombinertsport i alle aldre samlet for informasjonsmøte foran 2023/24-sesongen.

 Veldig gøy med så stort oppmøte. Vi gikk gjennom blant annet nye regler rundt fluor, sesongens terminliste og uttakskriterier. Dette er temaer vi vet engasjerer mange. Samtidig er det ekstra gøy å se så mange unge utøvere ta turen. Rekrutteringen av neste generasjon landslagsløpere er svært viktig for oss, sier konsulent Jan Chr. Bjørn. 

I fredagens Sommermesterskap gikk Ida Marie Hagen og Jens Lurås Oftebro til topps. Begge sikret seg en klar seier på Birkebeineren Skistadion, hvor solen så vidt glimtet til. Det var atskillig mer høst da Supersprinten gikk av stabelen i Lillehammer sentrum lørdag. Regnet øste til tider ned, men la ingen demper på humøret til verken utøvere eller tilskuere.

 Supersprinten er en artig øvelse, der vi får se hvem som er raskest opp Jernbanegata på rulleski. Været var ikke på vår side denne gangen, men vi fikk se en rekke herlige dueller på den glatte asfalten – mye drama. Veldig morsomt å se at så mange publikummere heiet fram løperne. Dette ble en flott helg der Kombinert-Norge var samlet til konkurranser, møter, samtaler og sosial hygge. Nå kan vel bare snøen komme, sier sportssjef Ivar Stuan.

Per Einar Skjæret Strømhaug vant herrenes Supersprint foran Even Leinan Lund etter en durabelig kamp om å krysse målstreken i gågata først. På kvinnesiden måtte vår egen Ida Marie Hagen se seg slått av finske Alva Thors, som trener med Team Olympiaparken, i regnværet.

RESULTATER

Sommermesterskapet 2023 Supersprinten 2023


Alva Thors fra Finland vant Supersprinten foran Ida Marie Hagen.


Per Einar Skjæret Strømhaug vant herrenes supersprint foran Even Leinan Lund.


Ida Marie Hagen gikk til topps i Sommermesterskapet 2023 foran Mari Leinan Lund og amerikanske Annika Malacinski.


Jens Lurås Oftebro sikret seieren i Sommermesterskapet 2023 foran Sebastian Østvold. Ivar Stuan (sportssjef) hoppet inn i bildet da Espen Bjørnstad hadde reist hjemover til Trondheim.


Jan Chr. Bjørn (speaker) og Ivar Stuan (sportssjef og intervjuer på indre bane) loset utøvere og publikum trygt gjennom KK-helgen.

Alle foto: Geir Olsen / NSF kombinert

NIF-EPI02, 02