Hopp til innhold

Andre strake seier

Gyda Westvold Hansen (19) gikk inn til sin andre strake seier i årets sommer Grand Prix i tyske Oberhof søndag. – Hun er ubeseiret i 2021, forteller en fornøyd sportssjef Ivar Stuan.

Terminliste sommer Grand Prix med resultater

Westvold Hansen gikk inn til sin åttende strake seier i 2021 søndag ettermiddag i Tyskland. Hun vant alt i junior-VM i vinter, tok tre strake seiere i kontinentalcupen, tok VM-gull i Oberstdorf og i helga gikk hun inn til to strake seiere i sommer Grand Prix-åpningen.
– Gyda imponerer meg veldig. Hun hopper bedre og går bedre i langrennsdelen. Fortsatt er hun også junior, men har hatt en fin utvikling foran årets sesong, sier Stuan.

I lørdagens renn måtte hun kjempe helt til målstreken for å sikre seg seieren etter fire stavbytter. Hun vant spurtoppgjøret mot italienske Lisa Hirner etter flere uhell.
– Artig med seier i sesongens første internasjonale renn. Jeg hadde en del uhell underveis, og da var det ekstra deilig å vinne i spurten. Tidligere har jeg aldri kommet inn på denne måten hvor jeg må spurte om seieren, men jeg klarte å vinne. Jeg knakk staven to ganger, også måtte jeg bytte stav fire ganger på 5 km, sa Hansen.

Se opptak av rennet på mdr.de

I dagens renn avgjorde 19-åringen fra Nansen tidligere, men det var spenning i konkurransen fra start til mål i den 5 km lange rulleskidelen. Seiersmarginen ble på 12 sekunder til slovenske Ema Volavsek.  
– Jeg måtte pushe hele veien, men klarte å holde unna for Ema. Det ble et hardt renn og jeg måtte virkelig gå i kjelleren, fortalte en fornøyd Hansen.

Westvold Hansen leder dermed årets sommer Grand Prix etter to renn. Til uka er det midtukerenn i Oberwiesenthal, mens finalerennet går i østerrikske Villach. Til rennene i Villach kommer også Jarl Magnus Riiber og Norges beste mannlige kombinertutøvere. 

Se forhåndssak på skiforbundet.no

NIF-EPI03, 03