Hopp til innhold

Kjekt på Hovedlandsrennet

Fint eksempel fra Hordaland. Hovedlandsrennet i alpint 2024 vart gjennomført i Oppdal forrige veke. Hordaland skikrets stilte med fire alpinistar: Emely, Mille, Madelen og Erik.

Frå Hordaland skikrets var også hovudtrenar Magnus Hartwig. Han laga ein rapport frå den innhaldsrike og utfordrande konkurranseveka for våre alpinistar.

Uken startet med to utfortreninger og ett renn i en krevende utfor for u16. Med to hopp, bratt heng og en toppfart på opp mot 110 km/t tar hordalandsalpinistene med seg mye god erfaring og flotte resultater. Best rangerte fra team Hordaland var Emely Barmen med en 5. plass i utforrennet.

Super-G ble kjørt i samme trasé som utforen, med knallharde forhold og høy fart. Alle tre jentene fra Hordaland fullførte blant de 30 beste. Senere på dagen var det klart for team-event. Laget til Hordaland bestod av Erik, Mille, Sebastian (lån fra Oslo) og Emely. Etter seiere mot både Møre og Romsdal, og Troms var Hordaland klare for semifinale. Vi ble knepent slått av hjemmehåpene fra sør-trøndelag i semifinalen, og endte til slutt på 4. plass etter hard konkurranse mot Akershus om tredjeplassen. Mye god kjøring i alle heat fra våre utvalgte.

Gjengen frå Hordaland som var med på Teamevent: Erik, Emely, Mille, Sebastian (innleigd Oslo) og coach Magnus. 

Teknikkdisiplinene ble kjørt i stupbratte Hovden (The hill). Våre alpinister presterte knallgodt, med Emely på en råsterk 2. plass (+0.09 sekunder unna seieren) og Mille på 12. plass med store vanskeligheter i første omgang. Madelen mistet skien i 1. omgang, men leverte en omgang på sitt aller beste i 2.
Erik kjørte to jevne omganger i storslalåmen, og la seg på 51. plass av 120(!) startende i gutteklassen.

Den siste dagen ble det kjørt slalåm. Det ble mildvær og salteføre. Morgenen ble tyngre enn ventet, da stolheisen ble ødelagt. Både jentene, guttene, trenere og støtteapparat måtte ta beina fatt opp til start av slalåmløypen. Etter en tung oppvarmingstur opp the hill, var jentene først ute med sin 1. omgang. Strålende kjøring av Emely sendte hun i ledelsen i jenteklassen. Mille og Madelen var uheldig å kjørte ut i 1. omgang. Emely endte på nok en 2. plass etter litt trøbbel i henget, og en utrolig rask omgang av Josefine Rødvik fra Oslo.

Emely med sin 2. pallplass under meisterskapen. Denne gang i slalåm t.v.

For Erik sin del endte det med en diskvalifikasjon etter mye trøbbel i første omgang. I 2. omgang stilte Erik opp som kameramann, og fikk vist at han var like flink bak kamera som foran.

Alt i alt et godt gjennomført hovedlandsrenn for alpinistene fra Hordaland. Neste sesong begynner laget på ulike skigymnas, og er klare for FIS-livet.

Resultater hovedlandsrennet oppdal 2. - 7. april 24

nif-epi04, 04