Hopp til innhold

Line Jahr er ansvarlig for kvinnecampen. (NTB)

Klart for digital kvinnecamp

Line Jahr har satt klare mål foran Lillehammer International Ski Jumping Camp for Women denne uken.

Den digitale kvinnecampen har hele 88 deltakere fra 18 ulike nasjoner.

 

- Digital kvinnecamp arrangeres for å dele erfaringer som vi i Norge har gjort oss gjennom jobben med å utvikle kvinnehopp og kvinnelige hoppere, sier Line Jahr.

 

Hun er ansvarlig for det faglige innholdet. Profiler som Maren Lundby, Eva Pinkelnig, Christian Meyer, Clas Brede Bråthen og Sarah Hendrickson er blant veilederne. Kvinnecampen arrangeres som et samarbeid mellom Norges Skioforbund og Lillehammer Olympic Legacy Sports Center.

 

Spesielt tre områder får mye fokus:

 

- Skadeforebyggende trening gjennom teknikk og motorikk trening. Jeg mener det er altfor mange skader i idretten, så jeg ønsker å rette fokus på hvilke utfordringer det er for jenter og kvinner, spesielt i forhold til kneskader, og hva man må ha et spesielt fokus på for å forebygge skader hos kvinnelige skihoppere 

 

- Fysisk trening for unge jenter i alderen 15-20 år. Jeg vil belyse noen temaer som omhandler hvilke fysiologiske forskjeller det er mellom gutter og jenter, da spesielt gjennom puberteten. Og se på hvilke faktorer som er ulike som gjør at man kanskje må tenke litt annerledes på fysisk trening for jenter i denne alderen.  

 

- Hvordan rekruttere flere kvinner inn i ulike roller innenfor skihopping

 

Jahr, som selv er tidligere hopper, er spent på hvordan det blir å arrangere et slikt arrangement digitalt.

 

- Jeg har aldri arrangert noe lignende over nett tidlige, så jeg vet ikke helt hva jeg går til, men jeg hadde en fysisk camp i 2019 som jeg tror var en stor suksess. Så jeg ønsker å videreutvikle dette konseptet til å bli en årlig camp, sier en spent Jahr.

 

Campen arrangeres fra 13. til 15. april.

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix