Hopp til innhold

Anders Fannemel sikret den siste plassen på det norske laget i World Cup-starten. (Erik Johansen / NTB)

Fannemel kapret den siste plassen

Anders Fannemel gjør World Cup-comeback etter kneskaden.

Han har ikke deltatt i World Cup siden mars 2019. Nå gjør Hornindal-hopperen seg klar for comeback i Nizhny Tagil. I to og et halvt år har Fannemel kjempet seg tilbake etter en kneskade han pådro seg under et fall i Wisla.

 

Fannemel kjempet med Oscar Westerheim og Bendik Jakobsen Heggli om den sjuende og siste plassen på det norske laget i sesongstarten.

 

- Det var en tøff kamp om den siste plassen, spesielt mellom Oscar og Anders. Anders hadde best utvikling gjennom forrige uka og viste veldig gode hopp på den siste treningsdagen, og det er fortjent at han får den siste plassen på laget. Det er fantastisk godt å se han tilbake i bakken. Han har vært ute i to år og kjempet seg tilbake, og vi håper han kan prestere på et godt nivå og ta noen poeng i Russland, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

 

Samme lag er tatt ut til World Cup-helgen i finske Ruka i slutten av november. Fannemel har ikke deltatt i World Cup-sammenheng siden Planica for to og et halvt år siden.

 

- Det har tatt lang tid. Jeg er veldig glad for endelig å kunne teste meg på øverste nivå. Oscar og Bendik gjorde en solid jobb gjennom samlingen og under NM i forkant. Vi presset hverandre til enda et høyere nivå. Jeg er nok litt mer vant til å finne formen inn mot sesongstart. Jeg hadde hele tiden fokus på min egen hopping. Jeg har ikke satt noen klare mål for sesongen, men håper å kjempe om gode plasseringer. Det gjenstår å se hvor god hoppingen min er i konkurransesammenheng, sier Fannemel.

 

Uttak World Cup hopp menn i Nizhny Tagil og Ruka:

Anders Fannemel (Hornindal Idrettslag)

Johann Forfang (Tromsø Skiklub)

Halvor Egner Granerud (Asker Skiklubb)

Robert Johansson (Søre Ål Idrettslag)

Marius Lindvik (Rælingen Skiklubb)

Daniel-André Tande (Kongsberg Idrettsforening)

Fredrik Villumstad (Skimt)

 

PS! Helgens renn sendes på TV3.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix