Hopp til innhold

Thomas Aasen Markeng tok poeng i World Cup under helgens renn i Lahti. (Tadeusz Mieczynski / Skijumping.PL)

Markeng reiser hjem fra World Cup

Thomas Aasen Markeng imponerte med World Cup-poeng i Lahti, men må ta en liten pause fra hoppingen.

Lensbygda-utøveren reiser hjem til Norge for å få en god fysisk treningsperiode, mens resten av laget reiser direkte til Willingen tirsdag.

 

- Vi sender Markeng hjem etter god dialog mellom laglege Guri Ekås, Thomas og meg. Det er viktig å sørge for at han kneet hans blir vant til belastningen, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

 

Markeng gjorde nylig comeback på øverste nivå etter å ha vært ute i 13 måneder etter at han pådro seg en korsbåndskade før jul i 2019.

 

- Det er fortsatt mange renn igjen og for hans del mange sesonger. Derfor er det avgjørende å høre på kroppen. Han har fått litt hevelse i kneet, noe som for øvrig er vanlig i denne fasen. Og det betyr at Thomas trenger en god fysisk treningsperiode hjemme, sier Stöckl.

 

- Det er ikke noe farlig dette her. Jeg må bare være smart inn mot VM. For jeg ønsker ikke å måtte ta denne pausen ufrivillig når det er VM i Oberstdorf. Da er jeg heller litt mer forsiktig nå. Litt hevelse etter helga gjorde at det ble sånn denne gangen. Alt bra. Kneet er bra, så trenger bare litt tid i comebacket samt være smart når avgjørelser må ta, sier Markeng selv.

 

Det er uklart om det blir hentet inn erstatter.

 

- Vi er usikre på om vi henter inn en ny mann i den situasjonen man står oppe i med korona og strenge restriksjoner. Vi kommer til å diskutere dette i de kommende dagene, sier Stöckl.

 

Landslagshopperne reiser direkte fra Lahti til Willingen. Planen var å reise hjem mellom rennene, men som følge av nye reise- og karantenebestemmelser droppes Norge i denne omgang.

 

Uttak World Cup i Willingen, Tyskland:

Johann Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen) og Daniel Tande (Kongsberg).

NIF-EPI02, 02