Hopp til innhold

Anna Odine Strøm, Maren Lundby og Silje Opseth kan smile bredt over utviklingen. (Geir Olsen / NTB)

Hoppkomiteen: - Jubeldag for hoppjentene

Dagens vedtak i FIS-styret om å ta hopp stor bakke kvinner inn på VM-programmet er svært gledelig.

Hoppkomiteen i Norges Skiforbund uttaler følgende:

«Vi i hopp har i mange år jobbet for å bedre kvinnenes sportslige og økonomiske vilkår, og gleder oss stort over at alt tyder på at kvinnene får delta i stor bakke under verdensmesterskapet på ski i Oberstdorf neste år. Dette er et viktig steg på veien mot full likestilling i hoppbakken. Maren Lundby er en modig kvinne som tør å stå opp for likestilling og mot urett. Hun har imponert oss».

Den siste tiden har det blitt jobbet på mange hold for å få hopp stor bakke inn på VM-programmet. 

«Det har blåst litt friskt rundt vår fremste hopper den siste tiden, men hun har hatt full støtte fra Hopp-Norge. Vi ser fram imot å følge hoppkvinnene i storbakken neste år og skal fortsette å jobbe for at de skal få de samme mulighetene som menn i vår gren».

nif-epi04, 04
NTB Scanpix