Hopp til innhold

Med gjenåpning av idretten er vi nå endelig tilbake til «den nye normale hverdagen».

Vi gleder oss til stor aktivitet i bakker og løyper, til vaffelsteking og løypekjøring.

Hei alle skivenner!

Etter halvannet år med koronarestriksjoner, karantene, kohorter, testing, nedstengninger, avstand, avlyste arrangementer, annerledeshverdag og uvisshet om hva som skjer,
er vi nå endelig tilbake til «den nye normale hverdagen».

Vi som er glad i og engasjert i skisporten har i likhet med veldig veldig mange andre bidratt til at vi har kommet oss gjennom denne perioden på en så god måte som vi har.

Så tusen takk for ditt bidrag til fellesdugnaden og takk for den jobben du har gjort for barn og unge og andre skiglade i en krevende tid.

En interessant sak for Hedmark skikrets er at vi faktisk har hatt en bitteliten økning i medlemstallet siste år – i motsetning til andre kretser og idretter som har hatt en nedgang. Hvorfor det er slik vet vi ikke sikkert, men kanskje er det et resultat av at mange av dere klarte å gjennomføre mange aktiviteter innenfor rammen av regelverk som gjaldt – og dermed klarte vi å beholde våre aktive tross nedstengninger.

Det har vel også vært en fordel å drive utdørsidrett, da det har gitt flere muligheter lokalt enn de som har drevet på med inneidrett. Uansett – bra jobba folkens😊.
Husk at for mange barn, unge, ungdom og voksne har skiaktivitetene som har blitt gjennomført vært et lite lysglimt og pusterom i en ellers ugrei hverdag. Og det samfunnsansvaret er viktig å tenke på å ta med seg videre som en god motivasjon for videre arbeid.  

Den nye hverdagen - hva innebærer det egentlig?  Hva har vi lært av koronapandemien? Kan vi ta med oss noe bra? Vaske henda er en selvfølge, og det kan jo være en enkel sak vi har lært oss som kan gjøre at vi holder oss friske fra andre sykdommer enn korona også.

Litt mere skisportrelatert – hva med nye måter å gjennomføre arrangement på? Lokale, kortreiste arrangementer, i alle fall for de yngste,  tror jeg skaper minst like mye skiglede -  som igjen kan gjøre at flere vil være med lenger på ski.

Har noen gode erfaringer eller tips så del med andre – slik blir vi enda bedre sammen.

Har du som utøver brukt tiden godt å fått trent enda litt mere på det du ville bli bedre på? Så er du kanskje enda bedre rustet før skisesongen som kommer.

For denne vinteren må vi håpe og tro at det blir mulig for alle og være med på skirenn, og kanskje er det denne sesongen du kommer til å nå ditt store mål?

Hva er status på frivillige og dugnadsvillige mennesker i din klubb?

Totalt sett er det en stor nedgang på frivillige det siste halvannet året. Naturlig nok kanskje fordi det har vært mindre arrangementer og aktiviteter, men hva gjør du for å få folk tilbake?

Nå må det tenkes framover og kanskje må det rekrutteres nye frivillige til arrangementstaben, til trenerrollen, til løypeprepping, vaffelsteking, smøring, kjøring og alt annet som frivillige og tillitsvalgte i klubbene gjør.

Forskning viser at frivillighet er godt for mere enn at du kan gjøre en jobb for andre – det er godt for deg selv også. Det er jo en vinn / vinn situasjon – så hvorfor ikke ha fokus på å rekruttere nye frivillige til miljøet i din klubb.

Det er helt sikkert noe alle kan bidra med i din klubb.  

Øystein «pølsa» Pettersen sier det klokt: «Forskjellen på et godt eller dårlig miljø ligger ikke i tilgang på kunnskap, ressurser eller folk, men i summen av alle som tar del i miljøet. Jeg tror at gode folk, med de rette holdningene og med lidenskap for utvikling og fellesskap,
skaper prestasjoner som vil lede til fantastiske resultater».

Vinteren kommer fort, så det er på tide å sørge for at det er nok folk i klubben til å opprettholde god aktivitet og godt miljø. Og har du lyst til å bidra så ta kontakt med en skiklubb nær deg da vel.

Høstferien står for tur, gradestokken nærmer seg kuldegrader, den første villsnøen har kommet noen steder, og produksjon av snø er godt i gang for å gi skiglade små og store en god start på sesongen som snart er her folkens. Det blir gøy å ses igjen😊

Etter høstferien er det høstmøte i Norges Skiforbund med anlegg- og arrangement seminar. Vi skal også gjennomføre høstmøter i skikretsen, og det er tid for kurs og webinarer  - vi må sørge for å dele kunnskapen og bruke den der vi er.
Følg med på hjemmesiden vår, så får du med deg det som skjer utover høsten.

Vi skal skape skiglede for alle som vil være med også denne vinteren!

Vi ses!

Mette 😊»

 

NIF-EPI03, 03