Hopp til innhold

Referat fra Webinar 11.januar

Takk igjen for god deltagelse!

Vinteren er her, men konkurransene er få.

Da blir det kanskje enda viktigere enn noen gang å være forberedt til de få rennene som arrangeres.

For å høre mer om hvordan man kan stille best mulig forberedt til konkurranser stilte Erlend Slokvik opp for å dele sine erfaringer fra orientering, skiskyting og friidrett.

Overskudd er viktig når man trener. Det å tørre å hvile nok kan være en utfordring for mange og det kan være en av faktorene som skiller de beste fra resten.

Det er vanlig å tro at man blir bedre av å trene, men dette avhenger av at kroppen er restituert. Å finne balansen er vanskelig, men når det gjelder om man skal trene eller ikke, kan det være lurt å følge regelen "er du i tvil, kvil".

Å stole på seg selv er en annen suksessfaktor. Følg planen din!

Mange endrer på planene sine når konkurransen nærmer seg og bryter ned deler av overskuddet sitt. Det er også slik at det ofte fokuseres på feil ting den siste perioden før startskuddet går.

Fokusér på det du kan gjøre noe med! Det er mye mer man kan gjøre feil enn riktig man kan gjøre den siste uka.

Når man skal prestere er det viktig å være "på". Å være "på" er krevende og det koster mye energi. Derfor må man være bevisst på at man ikke går for lenge i bobla. Noen av verdens beste utøvere skrur ikke på bryteren før de står på startstreken.

Om man ikke er i form og godfølelsen uteblir, bør utøveren sette seg ned og vurdere totalbelastningen.

Da gjelder det å være 100% ærlig. Det kan være vanskelig.

Det er to hovedmodeller man da kan følge: å hvile eller å legge inn en god treningsperiode. Man skal virkelig kjenne seg selv og vite hva man gjør om man velger det siste alternativet.

De beste utøverne ligger et hestehode foran forskningen, så alle sannheter er ikke opplyst og vedtatt rundt formtopping. Det er også viktig å gjøre seg erfaringer om hva som passer for hver enkelt.

Vi takker Erlend slokvik for at han delte av sine allsidige idrettserfaringer.

Ref Håkon O

NIF-EPI03, 03
NTB