Hopp til innhold

Hedmark skikrets har fokus på kompetanse og skape gode møteplasser!

Mandag kveld inviterte vi til temakveld med Marthe Kristoffersen

Hedmark skikrets har fokus på kompetanse og skape gode møteplasser, og mandag kveld inviterte vi til temakveld igjen.

Denne gang på Gubbestua og vi hadde besøk av Marthe Kristoffersen.

Marthe delte sine erfaringer fra sitt liv – både som ung skiløper med fokus på å leke på ski og ha det gøy,  KM, HL og andre morsomme skirenn, junior på seniorlandslaget, avslutning på landslaget og karrieren videre som lærer på NTG og nå som trener for Team Veidekke Innlandet.

Marthe er flott jente med bein i nesa – kunnskapsrik og oppriktig opptatt av det hun jobber med. Som hun sa hun går inn i jobben som trener med hele sitt hjerte.

Laget med 10 utøvere er 10 individuelle løpere som alle trenger ulik oppfølging. Hun står for det hun mener og viser at hun har tro på det – da får hun løperne også til å ha tro på det og de har stor respekt for henne og hennes trenerfilosofi. Også ser vi jo at det gir gode resultater.

Noe av de viktige tingene hun har fokus på i sin trenerrolle er at alle skal bli sett, følge opp treningsdagbøker, individuelle tilpasninger, legge en langsiktig plan for hver enkelt, og få utøveren til å selv reflektere over egen situasjon og ta de beste valgene.

Fra ungdomstiden fortalte Marthe at hun reiste til HL med ett par kombiski. Smurte med klister til klassisken, og fjernet klisteret for å skøyte dagen etter. Noen syntes hun kunne få prøve andre ski, og lånte henne skøyteski – Hun ble nr 3 og mener selv at hun på HL knakk koden for å kunne gå fort på ski.

Og etter HL gikk det jo veien til topps – hun var en periode en av verdens beste i skate. Skiene hun brukte i verdenscupen hadde hun kjøpt på den lokal sportsbutikken i Meråker. Kult og ujålete, og viser at man kan bli god uten å ha en fokus på en stor skipark og dyrt utstyr.

Marthe er ikke i tvil om at den indre driven og motivasjonen må være tilstede for at man skal bli best – og den er det bare du selv som kan gjøre noe med.

Avle Christen Bjørn sørget for en god dialog gjennom hele seansen, og takk til et engasjert publikum som stilte gode spørsmål som helt sikkert mange lurte på.

Litt på overtid kunne alle reise hjem fra Gubbestua litt klokere enn når vi kom.

Selv om mye av det Marthe driver med er toppidrett kan det meste relateres til arbeidet med barn og unge også – uansett hvilken rolle man har.

Og for den som ønsker å bli best, må det jo være et mål å komme med på Team Veidekke Innlandet.

Hedmark skikrets er skikkelig stolte av og glade for å ha Marthe med på laget som trener for teamet.

Tusen takk for en fin kveld med masse inspirasjon, motivasjon og ekte skiglede!

 

Mette 😊

NIF-EPI03, 03