Hopp til innhold

Førjulshilsen fra Mette

Jeg tror på å finne skiglede – kanskje på en annen måte.

Hei skivenner!

Vi har tent 2. lyset i adventsstaken, og det nærmer seg jul med stormskritt. Noen har fått snø, andre ikke, noen er i gang med sesongen – andre ikke.

Dette blir en annerledesvinter for alle , men vi må bare prøve å gjøre noe bra ut av den.

Gøy å se at hedmarkinger hevder seg i konkurranser der ute, og gøy å se hva dere får til av god aktivitet for store og små. Jeg håper dere fortsetter med det gjennom annerledesvinteren.

Husk at vi er kjempeheldige som driver med en utendørsidrett, som gir massevis av muligheter for alle. FHI kommer stadig med nye retningslinjer og regler vi må forholde oss til, og ut av det lages det regler og retningslinjer som gjør det mulig å gjennomføre alt det som gjøres.

Mange gjør mye for at vi skal få til aktiviteten som gjøres. Vis respekt for det, fremsnakke alt vi får til og vær positiv til det som gjøres.

Selv om det er vanskelig finnes muligheter – og jeg mener at det er viktig å se muligheter og ikke la begrensningene styre.
Jeg håper så inderlig at alle som går på ski nå fortsatt går på ski når verden er normal igjen. Og kanskje er det noen nye som også har lyst til å være med på en skiaktivitet?

Men i mellomtiden må vi gjøre noe – hva med å begynne med å fokusere på hva vi faktisk kan og har lov til? Og når vi vet hva vi kan og hva som er lov – da må vi også tenke om det er lurt.

Er det ikke lurt – dropp det.

Vi har alle et ansvar for at vi stopper smitten av covid19 – og målet må være at alle i skifamilien og våre nærmeste klarer å holde seg friske gjennom denne perioden.

Vi vet jo heller ikke hvilke konsekvenser en smitte av viruset gjør – hva med senskader i lunger? Vi vil ha skiløpere med friske lunger som kan være med lenge å ha det gøy med sin skiaktivitet😊

Hva kan vi gjøre? Kanskje er dette starten på noe nytt?

•             nye måter å arrangere skirenn på?

•             større fokus på lokale renn

•             skape lokal aktivitet

•             Rett og slett skape kortreist skiglede

Avhengig av hvem du er – utøver, trener, klubb, frivillig, forelder:

•             Hva kan du gjøre?

•             Hva kan du lære av denne merkelige situasjonen?

•             Hvor kan du finne motivasjon?

•             Sette deg nye mål?

•             Trene mye eller trene annerledes?

Jeg tror på å finne skiglede – kanskje på en annen måte.

Ønsker dere alle en god førjul!

Hold avstand, vaske henda og ta vare på hverandre.

 

Vennlig hilsen
Mette Thorslund

nif-epi04, 04