Hopp til innhold

Antidopingseminar - Lillestrøm

Hedmark Skikrets var representert!

Årets nasjonale seminar om doping og folkehelse i Lillestrøm var en stor suksess! 

Stadig flere engasjerer seg i temaet, Hedmark Skikrets stilte med en representant.

Årets seminar var det sjette i rekken, og rettet blant annet fokus mot temaer som steroidemisbruk, aggresjon og vold, muskeldysmorfi hos unge menn, kosttilskudd og risiko for doping, treningssenterbransjens samfunnsansvar blandingsmisbruk og nye dopingmidler.

Det var mange gode innlegg i år. Det var spennende å høre Erik Håland snakke om arbeidet som politiet legger ned i Sør-Vest politidistrikt. Erik stiller spørsmålert, har doping blitt et samfunnsproblem?

Årets vinner av ADNO`s studentprisen 2019 Kristian Meinich Bache, snakket om kroppspress, da med hovedfokus på muskeldysmorfi hos menn. Dette er en viktig tematikk som hittil har vært lite diskutert.

Det var også fint å høre Virke Trening fortelle at de ønsker å være en pådriver for sunn og helsefremmende trening, og å få en oppdatering på potensielle legemidler som kan misbrukes som dopingmidler.

Kampen mot kroppspress er hard. Barn helt ned i 6 års alder har kroppsfokus! Sammen må vi også ta kampen og kommunisere for alle mennesker, at de er bra nok slik som de er. #branok

Usunt fokus på utseende og kropp kan være inngangsporten til dopingbruk, helseproblemer og kriminalitet. 

Hva tenker Hedmark Skikrets om dette? Jo, vi må ha antidopingarbeidet på dagsorden, vi må få med klubber og lag til å jobbe aktivt mot doping.

Det høres fjernt ut med doping, doping på flate hedmarken, men det finnes. Det finnes i alle samfunnslagt. Hva kan vi gjøre for å unngå at våre håpefulle potensielle utøvere skal forholde seg dopingfrie, også i fremtiden?

Start med styre i klubben, fortsett med utøvere i klubben. La dere inspirere og ta Antidoping Norges forebyggende program som utfordrer klubber og lag til å utvikle sin egen antidopingpolicy. 

ADNO Antidopingpolicy RENT IDRETTSLAG 

Dette programmet skal få trenere, ledere og utøvere til å diskutere utfordringer og dopingrisiko i eget lag, og til syvende og sist bli enige om en handlingsplan med konkrete tiltak.

Det tar 1-2 timer. Det er en investering i fremtiden!!

Følg da gjerne opp med at utøvere i klubben tar REN UTØVER 

Se mer om seminaret på ADNO sin hjemmeside

Lykke til!!

NIF-EPI01, 01
NTB