Hopp til innhold

Marte Høie Gjefsen (t.v.) hopper til for nye topp 10-plasseringer i verdenscupen til helga.

Gjefsen klare for nye renn

Skicrosslandslagets Marte Høie Gjefsen er klare for nye renn i verdenscupen i skicross i italienske Watles til helga etter julepausen.

Høie Gjefsen var igjennom en intensiv periode med mange renn i nyskapningen World Cup Cross Alps Tour i mellom-Europa før jul, og hun har fått en grei start på sesongen. 27-åringen ligger på en 10.-plass i verdenscupen foran helgens to renn i Italia.

Det nye foran sesongen i år er også at Norge og Sverige har gjort et felles samarbeid om skicrossatsinga. Svenskene har høy kompetanse i alle ledd, samt et bra sportslig tilbud å tilby utøverne. Dessverre er svenskene blitt rammet av alvorlige skader, og Høie Gjefsen innrømmer at hun har hatt sine tanker til «landslagskollega» Anna Holmlund den siste tiden. Holmlund skadet seg hardt rett før jul, og Høie Gjefsen opplevde dramaet på nært hold.
- Jeg tenker så klart på Anna, men håper jeg klarer å holde fokus på rennene og kjøre godt på ski til helga. Det er klart jeg er gira på å kjøre renn til helga, men merker også at vi kun er tre løpere fra Norge og Sverige som skal kjøre, sier Høie Gjefsen.

De andre norske skicrosskjørerne prioriterer europacupen, men målet er at det skal bli flere norske skicrosskjørere på startstreken i verdenscupen i februar.

NIF-EPI01, 01