Hopp til innhold

Hedvig Wessel (t.v.) på pallen for første gangen i vinter.

Fortsetter med Team Skandinavia

Norge og Sverige fortsetter samarbeid om freestylesatsinga, og skaper et større skandinavisk lag som utfordrer verdens fremste nasjoner i kulekjøring.

Totalt 17 utøvere er uttatt på Team Skandinavia, hvorav seks av disse er fra Norge. Det er tatt ut tre norske på A-landslaget, mens tre er tatt ut på europacuplaget. Ikke på mange år har Norge hatt en større landslagsbredde på kulesiden.

Svenske Lasse Fahlén fortsetter som hovedtrener. Han har åtte år som trener for det amerikanske landslaget. Lasse har også tidligere trent det svenske landslaget, og bidratt til norske OL-medaljer med Kari Traa. Amerikanske Scotty Bahrke er engasjert som hopptrener i den svensk-norske satsinga. Bahrke er blant annet tidligere topputøver i aerials og styrker kompetansen inn mot hoppdelen som er svært viktig i kulekjøring.  

Hedvig Wessel, som kom på pallen for første gangen i verdenscupen i vinter, er dermed sikret god sportslig satsing mot både freestyle-VM i vinter og OL i Pyeongchang året etter.

Tevje Lie Andersen er for fullt tilbake på landslaget etter at han røk korsbåndet under freestyle-VM i januar 2015. I følge hovedtrener Lasse Fahlén har Lie Andersen hatt fin fremgang i sesongoppkjøringa så langt. Også Vinjar Slåtten har vist fine takter på landslagssamlingene.

I dag er utøverne på vei til Sveits for en treukers snøsamling. Tidligere i år har laget vært på Folgefonna over to uker, samt hatt vannhoppsamlinger i både Sverige, Norge og i USA før ferien. I november er det siste snøsamling i Østerrike før verdenscupen starter i finske Ruka 10. desember. Det er i år uttatt et B-landslag som i hovedsak kommer til å kjøre europacup i vinter.

- Sesongoppkjøringa har vært bra så langt, og vi ser frem i mot høstens viktige snøsamlinger. Vi kommer til å havne på cirka 50 skidager om alt går som planlagt foran verdenscupstarten i desember, sier Lasse Fahlén.

Sesongplan 2016-2017 for Team Skandinavia
Juni: Samling USA
26.juli -8. august: Folgefonna
11.-14. august: Åre
16.-28. august: Folgefonna
1.-7. september: Åre
21. september -11. oktober.: Zermatt
1.-21.november: Kaprun, Østerrike
2.-12. desember: Ruka (Verdenscupåpning) 

Team Skandinavia 2016-2017, kulekjøring. Norske utøvere:
A-landslaget
Vinjar Slåtten, Voss Freestyleklubb
Tevje Lie Andersen, Voss Freestyleklubb
Hedvig Wessel, Heming IL 

B-landslaget
Georg Hernes, Voss Freestyleklubb
Kristine Gjesdal Gullachsen, Bergen Freestyleklubb
Johannes Finne, Voss Freestyleklubb