Hopp til innhold

Hedvig Wessel til venstre

Knallsterk tredjeplass

Hedvig Wessel overrasket med tredjeplass og karrierebeste i sesongavslutninga i Moskva i helga.


Hedvig jubler i målområdet etter at tredjeplassen er sikret.

Det var 6. februar 2007 at Ingrid Berntsen (Odongo i dag) tok Norges siste pallplassering i kulekjøring.
– Dette føles så fantastisk. Jeg har jobbet så hardt for dette. Jeg har nesten ikke ord. Det har blitt mye stang ut og mye motgang, men det har egentlig løsnet mye i årets sesong. Gjennomsnittet er bedre enn før. Jeg starter sesongen med en fjerdeplass og avslutter med tredjeplass. Jeg kan nesten ikke avslutte sesongen på en bedre måte. Dette gir herlig selvtillit inn i neste års VM-sesong og inn i OL-sesongen. Målsettingen er medalje i OL i 2018, sier Wessel.

Norge og Sverige gjorde for halvannet år siden et samarbeid om freestylesatsinga, og har skapt et skandinavisk lag som utfordrer verdens fremste nasjoner i kulekjøring. Det har tatt tid før resultatene har kommet, men både Sverige og Norge har virkelig vist at det er mulig i året sesong.
Landslagstrener Lasse Fahlén får nesten ikke skamrost 20-åringen fra Heming.

- Dette er en stor dag for kulemiljøet i Norge. Vi har sett det på trening at hun virkelig kan hamle opp med verdens beste, og jeg er egentlig ikke overrasket over prestasjonen. Men det er noe annet å få det ut i renn. Hun har jobbet så hardt og dette kommer hun til å få betalt mer for i de kommende sesongene. Dette kommer til å bli bra, sier Fahlén.

Forhåndssak
Wessel ligger på 14. plass i verdenscupen foran avslutningsrennet. 20-åringen fra Heming har vist gode takter i flere av rennene i årets sesong.

Mer om rennet i Moskva på fisski.com

NIF-EPI03, 03