Hopp til innhold

Tevje Lie Andersen

Sterk 10. plass

Tevje Lie Andersen imponerte med 10. plass i kulekjøring under freestyle-VM søndag.


Tevje Lie Andersen var så spent på poengsummen etter finalerunet.

- Jeg gjør mitt beste resultat så langt i vinter, og en topp 10-plassering i dette selskapet er jeg kjempefornøyd med. Dette gir inspirasjon til videre satsing, sier Lie Andersen.

Landslagstrener Lasse Falén er ikke overrasket over Lie Andersens sterke plassering.
- Tevje har kapasiteten inne. I dag leverer han et bra resultatet, og det er bare små feil som gjør at han ikke er enda høyere opp på resultatlista, sier han.
Og Lasse Fahlén vet hva han snakker om. 

- Resultatene vil komme, men vi må ha tålmodighet. Vi har et ungt lag med stort potensial hvor hovedmålsettingen er å prestere under OL i 2018, men vi kommer til å se resultater før dette. Hedvig og Tevje viste i dag at de har kapasiteten inne, sier Fahlén.


Hedvig Wessel presterte på det jevne.

Hedvig Wessel (19) kjørte inn til 14.-plass i VM-finalen i Kreischberg. Wessel har absolutt mer inne og var sånn passe fornøyd med resultatet.

Lasse Falén sier at Wessel kjørte som forventet, og at hun har høyere kapasitet. I det første kvalifiseringsheatet kjørte Wessel inn til 17. plass, mens hun endte som nummer 15 etter at de to kvalifiseringsheatene var avgjort. Dette betyr at hun kjørte på det gjevne i søndagens VM. 

Aurora Amundsen imponerte i sin VM-debut

Aurora Amundsen endte på 20.-plass etter at hun var svært nær finaleplass. Amundsen selv var litt bitter på at hun ikke kom til finalen, men var ikke misfornøyd med VM-innsatsen. Amundsens bestenotering i verdenscupen er en 18.-plass, og hun var dermed ikke langt unna karrierebeste i sin VM-debut. 


Vinjar Slåtten fikk det ikke til.

Vinjar Slåtten kjørte inn til 27.-plass etter at han presterte greit i det første kvalifiseringsheatet, men mislyktes i den andre. 

nif-epi04, 04