Hopp til innhold

Foto: Geir Olsen / NTB

Johanne Killi legger opp

Freeskiutøveren Johanne Killi har bestemt seg for å legge opp. 25-åringen runder av karrieren etter en fantastisk 2022/23-sesong.

Killi, som fyller 26 år i oktober, vant World Cup sammenlagt sist sesong. Hun vant også slopestylecupen og sikret bronsemedalje under freeski-VM i Georgia. 

- Jeg har holdt på i snart ti år på øverste nivå. Det begynner å bli litt ensformig med mange reiser til de samme stedene for trening og konkurranser år etter år. Jeg har fått utfordret meg i verdenstoppen i mange år og er veldig fornøyd med egen kjøring. Nå har jeg lyst til å finne ut av andre ting. De siste årene har jeg kjent mer og mer på at jeg ofrer mye og savner venner og familie når jeg er ute på reise, sier Killi. 

Dombås IL-utøveren har hele sju medaljer fra X Games, hvor det blant annet ble gull på hjemmebane i 2017. Sist sesong var Killi på pallen i alle World Cup-konkurranser hun stilte opp i. 

- Johanne er beste railkjører i verden og har dominert i verdenstoppen i mange år. Det er veldig trist at Johanne ikke blir med videre, men hun har full støtte fra oss når det gjelder beslutningen om å gi seg som konkurransekjører. Hun vurderte å legge opp også foran forrige sesong, men jeg er veldig glad og stolt over at hun kunne sette et perfekt karrierepunktum med VM-medalje og World Cup-dominans, sier sportssjef i NSF Freeski, Christoffer Schach. 

Det er gledelig å fortelle at Johanne Killi fortsetter innen norsk freeski. Hun skal framover bidra for å løfte neste generasjon med freeskijenter opp og fram. 

- Jeg ønsker å gi tilbake til idretten, for jeg har fått så mye fra den selv. Det er veldig mange unge, kule jenter som ønsker å gjøre det samme som meg. Det er startet et kvinneprosjekt sammen med DNB, og jeg ønsker å bidra med min erfaring og løfte fram nye jenter som kan ta over min plass på Freeskilandslaget, sier Killi. 

Fakta om Johanne Killi
Født: 13. oktober 1997
Klubb: Dombås Idrettslag
Sju medaljer i X Games (1-3-3)
19 pallplasser fra World Cupen (6-7-6)
Bronse i 2023-VM i Georgia
Har konkurrert i big air og slopestyle
Vant World Cup sammenlagt og Slopestyle-kula 2022/23  

NIF-EPI02, 02