Hopp til innhold

Johanne Killi sikret seg sammenlagtseier i slopestyle etter annenplass lørdag.

Sammenlagtseier til Ruud og Killi

Birk Ruud sikret seg sammenlagtseier i freeski (bigair, slopestyle og halfpipe) for andre sesongen på rad, mens Johanne Kili vant slopestylecupen sammenlagt i franske Tignes lørdag.

I Frankrike lørdag sikret Ruud seg sin femte seier for sesongen i World Cup med en score på sterke 96,00 poeng.
– Jeg er stolt av meg selv. For hver sesong siste årene er jeg blitt bedre og bedre, og jeg har jobbet knallhardt for å ha kommet dit jeg er nå. I mange år har jeg jobbet for å bli verdens beste freeskiutøver, og i dag er jeg bare glad for å ha klart sammenlagtseieren for andre året på rad, sier Birk Ruud.

Foran finalerennet i slopestyle leder Ruud også den cupen med 60 poeng. Dermed kan han også sikre seg enda en «kule» om en ukes tid.

Killis første sammenlagtseier
– Dette har vært en mål for meg siden jeg tapte slopestylecupen med ett poeng for seks å siden. Denne sammenlagtseieren betyr så mye for meg, sier Johanne Killi.
Etter tre strake seiere i slopestyle i World Cup denne sesongen ble Killi henvist til annenplass etter sterke 95,25 poeng lørdag, men hun sikret seg sammenlagtseieren en uke foran finalerennet i Sveits.
– Fy flate, jeg er så fornøyd med hva jeg presterte i dag, og den annenplassen tar jeg greit. Jeg kunne tatt min fjerde strake seier, men nå er hvert fall målet å komme på pallen i alle World Cup-renn denne sesongen, sier Killi. 

NIF-EPI03, 03