Hopp til innhold

Birk Ruud og Johanne Killi (FIS)

Historiske Killi og Ruud

Johanne Killi og Birk Ruud sikret seg sammenlagtcupen i freeski og slopestyle i sveitsiske Silvaplana lørdag. Dermed ble begge historiske.

Ingen norske freeskiutøvere har nemlig klart å vinne begge «kulene» i løpet av en sesong. 

– Johanne og Birk har gjennomført en fantastisk sesong. I dag fikk de utdelt totalt fire «kuler», og det ble en utrolig dag for oss, sier landslagstrener for freeski i Norges Skiforbund, Herman Valø Orheim. 

Birk Ruud er strålende fornøyd med den internasjonale sesongen etter å ha vært på pallen i alle World Cup-  og VM-konkurranser denne sesongen. Dette har heller ingen freeskiutøvere  klart tidligere. 
– Digg å få to kuler i dag. Dette har jeg aldri fått før, og det er jo helt rått å være på pallen i alle renn i år. I dag var det krevende forhold, men herlig å være på pallen i en flott konkurranse, sier Birk Ruud.
– Nå gleder jeg meg til NM i Trysil neste helg, poengterer Ruud. 

Johanne Killi kom også på pallen i alle slopestylekonkurranser denne sesongen. Det holdt til å både vinne slopestylecupen sammenlagt, samt den totale freeskicupen.
– Jeg har ikke vært så god form de siste dagene, og i tillegg var jeg litt redd på grunn av vind og forholdene i traseen. I det andre run-et bestemte jeg meg for å safe og kjøre det samme run-et som i kvalifiseringen. Det holdt til en herlig pallplassering, sier Killi. 

Det norske landslaget i freeski avslutter sesongen med NM i freeski i Trysil neste helg.

NIF-EPI03, 03