Hopp til innhold

Format slopestyle resterende sesong

Etter enormt god respons på undersøkelsen om slopestyleformat, har vi nå tatt en beslutning på hvilket format resterende konkurranser vil ha.

Etter NOR Freeski Cupen på Dombås hvor det ble testet ut et nytt format for slopestyle (tre runs beste teller m/ rangert tredje run), ble det sendt ut en spørreundersøkelse som vi oppfordret utøvere, foresatte, trenere og dommere å svare på. Vi fikk enormt god respons og det var tydelig at flertallet ønsket å gå tilbake til det gamle format med to runs kvalifisering (beste teller) og to runs finale (beste teller). Selv om vi ønsker å være innovative og videreutvikle oss, er det viktig for oss at utøverne er fornøyd, da det er de vi arrangerer for. Vi kommer derfor til å gå tilbake til det gamle formatet i de resterende slopestylekonkurransene for sesongen. 

I undersøkelsen ble det også stilt spørsmål om startrekkefølge innad i heatene. Tidligere har denne vært basert på alder, men et flertall ønsket at denne skulle ta utgangspunkt i FIS-poeng. I resterende konkurranser vil derfor utøverne med lavest FIS-poeng starte først, og de med høyest FIS-poeng starte sist innad i heatene i kvalifiseringen. I finalen tar startrekkefølgen utgangspunkt i kvalifiseringen (utøveren med høyest score starter sist).

Oppsumert vil dette gjelde for restende konkurranser:

  • 2 runs kvalifisering (beste teller) og 2 runs finale (beste teller), med startrekkefølge i kvalik basert på FIS-poeng

Tusen takk til alle som besvarte undersøkelsen! 

NIF-EPI03, 03