Hopp til innhold

Uttak jentesatsning

I samarbeid med DNB og deres initiativ #huninvesterer satser vi på jentene. Sammen skal vi skape et stabilt og utviklingsorientert jentemiljø i det som historisk sett har vært en mannsdominert idrett. Vi vil vise at også #hunkjørerfreeski. Resultatet av dette er en egen satsningsgruppe for jenter der målet er å sikre en trygg, sikker og jevn utvikling for jenter som ønsker å utvikle seg som freeskiutøvere.

Siden vi presenterte prosjektet i juni har vi mottatt en rekke søknader fra ivrige freeskijenter over hele Norge. Sammen med DNB er vi stolte av å kunne presentere en solid satsningsgruppe bestående av 18 jenter i alderen 13 til 19 år:

 • Vår Sæthereng, Harestua Alpint og Freeski
 • Ingvild Almås Hagland, IL Heming
 • Sandra Pedersen, Lillehammer Skiklub
 • Kristi Stølen, Ål IL
 • Nora Wold Lunner, Hakadal Jibbegruppe
 • Ailin Formo, Gausdal Skilag
 • Ingrid Gullhagen, Ål IL / Geilo IL
 • Martine Alexandra Tamburstuen, IL Heming
 • Marte Opsahl, Geilo IL
 • Helle Haugland Fossengen, Voss Freestyleklubb
 • Saga Linea Skeie-Søreide, Voss Freestyleklubb
 • Simone Joranger, Geilo IL
 • Sigrid Husemoen, Lillehammer Skiklub
 • Thea Emilie Grytnes, IL Heming 
 • Emma Hammersmark Lønn, Hovden Sportsklubb
 • Tyra Erikka Kvalsvik Tranås, IL Heming
 • Vega Radmann Ofigsbø, IL Heming 
 • Aleksandra Jenssen, IL Heming

- Det er utrolig kult at vi sammen med DNB har klart å få på plass enda et initativ for jentene. Som uttaket viser er dette veldig ønsket, og vi har stor tro på at dette vil være med på å løfte freeskijentene ytterligere i årene fremover, forteller sportssjef i freeski Christoffer Schach.  

Les mer om prosjektet HER.

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski