Hopp til innhold

Birk Ruud under X-Games 2021 (Christoffer Schach)

Uttak freeski-VM

Det er klart for freeski VM i Aspen, USA hvor Norge stiller med fem utøvere.

Sportssjef  Christoffer Schach forteller at det er veldig gledelig at FIS har klart å finne en ny vertsnasjon for mesterskapet midt i sesong, og i disse vanskelige tidene. Det har ikke blitt for mange konkurranser denne sesongen, så et mesterskap passer veldig bra nå. På damesiden har sesongen vært preget av skader og det er derfor bare Sandra Eie som reiser for å representere Norge i Aspen. Sandra har også vært skadet, men siden comebacket har hun vist utrolig sterk kjøring. På herresiden er der derimot flere som kjemper om plassene, men de fire som skal stille har levert gode prestasjoner og resultater, og fortjener derfor plassene. Det skal bli gledelig å se denne gjengen kjempe om medaljer i Aspen i mars, avslutter han.

Uttak: 

Sandra Eie, Bærums Skiklub
Birk Ruud, Bærums Skiklub
Christian Nummedal, Hakadal IL
Ferdinand Dahl, Ingiærkollen Rustad
Sebastian Schjerve, Namsos IL

VM-Program: 

10.03 – Halfpipe kvalifisering
12.03 – Halfpipe finale 

11.03 – Slopestyle kvalifisering
13.03 – Slopestyle finale 

15.03 – Big Air kvalifisering
16.03 – Big Air finale

NIF-EPI02, 02
NSF - Nor Freeski