Hopp til innhold

Stor skiglede i Gausdal

Fjerdumparken har sin første offisielle åpningsvinter, og det viser seg å gi mye glede til lokalmiljøet.

-       Vi har jo sett behovet for å ha et ordentlig sentrumsnært anlegg. 30 år tilbake i tid hadde vi skiheis i sentrum av Gausdal, og det var et solid alpintmiljø den gang, nå har vi et  voksende klubbmiljø hvor freeski-gruppa har blitt veldig stor, kan Torger Fenstad fortelle.

Parken ligger ved siden av den nye skolen i bygda, og det var nettopp bygging av denne skolen som satt i gang prosjektet. Med finansiering fra sparebankstiftelsen, spillemidler og en fantastisk dugnadsånd har de bygd et skianlegg som ikke bare et praktisk og bruke, men som også har satt i gang stor aktivitet hos både store og små.

Foto: Trond W. Andersen

Istedenfor en vanlig skiheis har Fjerdumparken tautrekk som gjør at man ikke trenger å ta heisen helt opp for å kjøre ned, her kan man hoppe av hvor det måtte passe seg, og det er veldig tilrettelagt for terping på teknikk og triks en måtte ønske og forbedre.

Lærerne på skolen vedsiden av har også fått opplæring i drift av anlegget som gjør at de kan bruke det i skoletiden.

-       Det fine her har vært å få flere i aktivitet, så der er til og med mulig for barna å renne seg på akebrett eller langrennsski om de heller skulle ønske det. Målet er at alle skal kunne ha det gøy, og konsekvensen av dette er jo at de kan bli gode på twintip. Det er laget til med rails og ulike utfordringer i bakken. Vi har hatt en god trampolineordning i bygda, men på grunn av Covid-19 så har innendørs aktivitet vært en utfordring, så et tilbud utendørs har blitt veldig godt mottatt nå, sier Torger.

I tillegg til anlegget har de også satt opp en helt enkel garasje for oppbevaring av utstyr, men også med en oppvarmet del hvor det går an å oppholde seg, og et styringsrom for heisen.

Foto: Trond W. Andersen

Anlegget blir flittig brukt av både store og små, det er et svært inkluderende og sosialt miljø hvor både små og store kjører med hverandre, og i stor grad coacher hverandre. Klubben har også to trenere, disse stiller opp når det er snakk om mer spesielle tekniske utfordringer i forhold til triks – ellers passer de godt på det sosiale miljøet.

Foto: Trond W. Andersen

NIF-EPI03, 03
NSF - Nor Freeski