Hopp til innhold

Verdenscupfinale i big air

Det er klart for verdenscupavslutning i big air i Destne til helgen, NRK 3 sender kvinnefinalen fredag kl. 19:55, samt mennenes finale lørdag kl. 19:55

–Norge har levert gode resultater i big air, så det blir spennende å se hva utøverne kan få til i verdenscupavslutningen til helgen. Januar og februar har vært en hektisk periode, så nå har de fått vært hjemme å slappet av litt, noe de alle har fortjent. De som stiller i Destne er en god blanding av veletablerte, men også up-and-coming utøvere. Jeg tror det blir et bra show på NRK fredag, med Johanne i spissen og lørdag med gutta, sier landslagstrener i freeski Christoffer Schach

Norge stiller med følgende utøvere til start i Destne: 
Johanne Killi, Dombås IL
Birk Ruud, Bærums Skiklub
Christian Nummedal, Hakadal IL
Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub
Tormod Frostad, Bærums Skiklub
Eirik Sæterøy, Aron SK
Mikkel Kaupang, Geilo IL

Birk Ruud leder med 30 poeng på amerikanske Alexander Hall i big air, og reiser til Destne for å forsøke sikre seg sin første sammenlagtseier i verdenscupen. Lagkamerat Christian Nummedal har tidligere vunnet sammenlagt og kommer til å gi Birk en real kamp om seieren i Destne. Christian vant også DewTour i slopestyle tidligere i februar. 

Ulrik Samnøy har tatt store steg denne sesongen og fått prøvd seg som finalist i verdenscupen. Han ser derfor veldig frem til sesongens siste big air-konkurranse og har gode muligheter til å kjempe om en god plassering. 

Vårt store håp på kvinnesiden, Johanne Killi ligger foreløpig på en tredjeplass sammenlagt. Med bare fem poeng opp til andreplassen og 45 poeng til første. Det er duket for en tøff kamp om sammenlagtseieren, å det er heller ingen lettvektere foran henne. Hun kjemper om en toppplassering mot de sveitsiske jentene Mathilde Gremaud og Giulia Tanno. 

Videre har Norge tre spennende kort i Tormod Frostad, Eirik Sæterøy og Mikkel Kaupang som alle kan være med å kjempe om gode resultater denne helgen.  

NIF-EPI03, 03