Hopp til innhold

Samlet skijenter i Alta

Flere jenter på ski er målet til denne gjengen fra Finnmark skikrets. Sist helg var det jentesamling i Alta for de mellom 13 og 16 år.

Se flere bilder fra jentessamlingen.

- På tilsvarende jentesamling som ble holdt før pandemien var vi over 20 jenter på samling. I år var det bare 12 som kunne komme. Derfor er det viktig arrangere disse samlingene, og ta godt vare på de jentene som fortsatt er med og kanskje få med noen flere, sier Vårin. 

TreningGodt kjent
Vårin Olsen fra Alta IF er en av initiativtakerne til samlingen som ble holdt for alle jenter i aldersgruppen 13-16 år sist helg. 

- Målet var å bli godt kjent med hverandre og ha det moro sammen på samling, forteller Vårin. 

Med rulleskiøkter, stafetter, styrketrening og quiz-aften gikk det i ett fra morgen til kveld på jentesamlinga. 

- Vi er et lite skimiljø i Finnmark, og da blir frafallet i skisporten ekstra merkbart i små skikretser som vår. Da er det herlig å kunne treffes i sånne helger som dette.

Snu nedgangen
Hun er bekymret for nedgangen i antall aktive skiløpere som vi har sett de siste årene. Samlinger som dette er ett tiltak for å snu trenden, men nøkkelen til økt rekruttering ligger ikke bare gjennom å få bedre kontakt med jevnaldrende jenter.  

- Jeg tror det er viktig å få aktivisert foreldrene også. Om foreldrene hjelper til og er positive, er det ofte enklere for ungdommene å være med også. Så vi må få hele familien på ski. 

Kalenderen utover høsten er tettpakket med samlinger og annen aktivitet, så det blir neppe tid til flere rene jentesamlinger i år, men de vil prøve å få til en årlig event som dette. 

- Uansett så vil vi jo treffes på samlinger og renn utover vinteren og det blir ekstra moro når vi har blitt så godt kjent, avslutter Vårin. 

NIF-EPI01, 01