Hopp til innhold

Bilde fra et tidligere skirenn i Karasjok, (Jonas Gulsrud, IL Nordlys)

Sesongåpningen 10. desember: AVLYST

På grunn av kulde må åpningsrennet i Karasjok avlyses.

OPPDATERING LØRDAG 10. DESEMBER

Det er minus 21 grader på stadion i Karasjok, og få utsikter til "varme" nok til å arrangere skirenn. Åpningsrennet er derfor avlyst. 

OPPDATERING TORSDAG 8. DESEMBER

IL Nordlys sitt renn er flyttet til lørdag 10. desember. Da skøyter karasjok-klubben i gang skisesongen i Finnmark med åpningsrenn på skistadion. 

Jonas Gulsrud melder at det er nok snø til å gjennomføre skirennet i fristil lørdag 10. desember. Det er ikke mye snø, men mer enn nok til aty folk ikke skal være bekymret for skiene sine. På grunn av ekstremkulden som er meldt på søndag, må rennet flyttes en dag frem til lørdag 10. desember. Starttid er 11.30 som tidligere meldt.

Men meldinger er meldinger, akkurat som stafett er stafett... Gulsrud vil ta en siste avgjørelse på om det blir renn lørdag morgen klokka 07.00. Da ser de om det "milde" været holder seg gjennom lørdagen. 

 Last ned lørdagsoppdatert renninvitasjon

Artikkel fra tirsdag under her: 

*********

Snøforholdene er ikke all verden i Finnmark ennå, men i indre strøk er det kaldt og stabilt vær som gir gode forhåpninger om at rennet kan gjennomføres. 

Mer snø

Jonas Gulsrud fra arrangørklubben IL Nordlys i Karasjok har gode forhåpninger om at de skal klare å gjennomføre rennet lørdag 10. desember, forutsatt at de får litt mer hjelp fra oven.

"Pr idag har vi for lite snø til å arrangere renn. Sålen har vært brukbar, så om ikke mildværet nå ødelegger den så skal det ikke så mye snø til for at det blir akseptable forhold", skriver Gulsrud i en e-post til skikretsen.

Fristilsrenn

Det er ikke meldt noe snø den kommende uka, men Gulsrud krysser fingrene for positiv overraskelser. Tidligere år har det vært ønsket at rennet skal arrangeres i klassisk stilart.

"Det har vi ikke hatt snø nok til de siste årene. Derfor har vi satt opp rennet med fristil, men klubben er åpen for å endre i siste liten om forholdene skulle tillate det", skriver Gulsrud.

Se invitasjon til rennet under her. 

Påmelding

NIF-EPI01, 01