Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Alt om Skitinget og fagmøter 2024

Velkommen til Skitinget og fagmøter i Bodø 6-9. juni. Skitinget 2024s nettside oppdateres med program av alle møter, dokumenter og øvrig praktisk info.

Formøter og fagmøte freeski

Det nærmer seg Skiforbundet sitt Skiting, samt freeski sitt fagmøte og formøter til dette. Påmelding og mer informasjon kan du lese mer om her!

Pinsesamling hopp Evje og Sandrip

Hoppkomiteen i samarbeid med Otra IL inviterer til nok en samling med fokus på hopping og andre ulike aktiviteter 18-20 mai. Det blir også kretsdommerkurs lørdag 18. mai med praksis på renn 19. mai.

Telenorlekene - glede, fellesskap og skigøy!

Geilo IL arrangerte Telenorlekene (alpin landsfinale 13-14 år) 11-14 april. For mange løpere var dette første renn utenfor egen krets. Minner for livet, nye venner, bankett og aktiv rekruttering i særklasse.

Samordnet rapportering 2024

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april. Det er webinar for alle idrettslag 10. april kl. 20:00 hvor det er en gjennomgang.

NM senior del 2 Lillehammer og NC junior på Skeikampen

21. - 24. mars var det NM senior langrenn del 2 på Lillehammer samt Norgescup og Norgescupfinale for juniorene på Skeikampen. En rekke sterke Buskerudresultater ble det og spesielt i NM del 2 for seniorene med flere medaljer!

Ikke ta pause nå!

Fint eksempel fra Buskerud og Vestfold/Telemark Skikretser. Oppfordring fra vår Skiklubbutvikler; ikke ta pause fra aktiviteter nå!

Ledig trenerstilling i Team ELON Innlandet

Team ELON Innlandet søker en ambisiøs og motivert langrennstrener i 80% - 100 % stilling. Tiltredelse fra medio mai 2024. Engasjementet er i utgangspunktet to-årlig med mulighet for forlengelse.

SpareBank1-cup 23-24 avsluttet

SpareBank1-cup langrenn i Buskerud Skikrets omfatter klassene 13 år til og med junior. For sesongen 2023-24 besto cupen av 6 flotte renn. Cupen ble avsluttet med Golrennet i friteknikk 9. mars og det var avslutning SpareBank1-cup med utdeling av sammenlagtpremier på Pers Hotell etter rennet.

Bankett NM Trysil

05.-07. april runder vi nok en gang av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

Fin Buskerudinnsats i NC jr/NM jr sprint Trondheim

16.-18. februar var det klart for ny norgecuphelg for våre juniorløpere med en rekke Buskerudløpere på startstreken. Denne gang i VM anlegget i Granåsen med innlagt NM junior sprint fredag. Det ble igjen en rekke fine resultater.

Gode råd og tips fra Skiklubbutvikleren

Vi som bor i Buskerud, Vestfold og Telemark og er glad i snø og skiaktivitet, kunne vel ikke hatt en bedre start på 2024. Her er noen tips og råd for rekrutteringen fra vår Skiklubbutvikler, Einar Aabrekk.

Webinar om Hovedlandsrennet

Marit Bjørgen delte sine erfaringer fra Hovedlandsrennet i godt besøkt webinar. Vær tålmodig, tenk på arbeidsoppgaver og fokuser på det sosiale var blant tipsene fra Marit Bjørgen, Petter Soleng Skinstad og Kristian Bjune Sveen. Se link i saken for opptak av webinaret

Fantastisk Buskerudinnsats i Jr-VM/U23-VM i Planica

Fantastisk innsats av Buskerudløperne i Jr/U23-VM i Planica; gull og sølv til Jørgen Nordhagen, sølv og bronse til Anniken Sand, begge fra Sjåstad/V.Lier IL. To sølv til Martin Kirkeberg Mørk fra DBK. Bronse til Maria Hartz Melling fra Konnerud. Gratulerer!

Mini Raw Air i Vikersund 17. mars

Vikersund er igjen klar for Mini Raw Air! Søndag 17. mars arrangeres Mini Raw Air under den store familiedagen. Med verdenseliten på plass, ønsker vi å lage en flott ramme også for de yngste.

En helg i Thorleif Haugs navn

En rekke arrangementer ble avholdt i Drammen og Lier for å minnes at det er 100 år siden Thorleif Haug tok tre gullmedaljer i det første vinter-OL i Chamonix i 1924.

Utstyrsordningen 2023

NB!! Søknadsfrist 6. mars. Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2023 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden.

Rekruttering

Rekrutteringsarbeidet i Buskerud drives frem av vår skiklubbutvikler Einar Aabrekk. Kontakt Einar for å få fart på aktiviteten i klubben din.

Yrende skiaktivitet på Martinsløkka

De to klubbene Sjåstad/V. Lier IL og Lier IL mellom Asker og Drammen fikk besøk av skikretsens skiklubbutvikler, Einar Aabrekk, på Martinsløkka torsdag kveld. Da ble det yrende skiaktivitet i det flotte skianlegget for begge klubbene.

GULL i jr-VM alpint til Thea og Johs

Det norske laget klinket til med gull i lagkonkurransen i junior-VM alpint i Frankrike med Thea Emilie Benth Jellum fra Eggedal IL og Johs Bråthen Herland fra Kongsberg IF på laget - gratulerer!

Oppsummering av junior-VM

Forrige uke var det junior-VM for alpint. Det ble en uke med flere gode prestasjoner og to norske medaljer.

Informasjon NOR Freeski Cupen 2023/2024!

Vi får en del henvendelser i forbindelse med venteliste til årets NOR Freeski Cup og under finner dere en forklaring på årets endringer, samt informasjon om resten av sesongen.

Fine Buskerudresultater NC junior Lygna

19. - 21. januar var det klart for sesongens første Norgescuprenn for junior på Lygna med en rekke spente Buskerudutøvere på start. Mange fine resultater ble det også.

Nytt langrennswebinar

Henrik Dønnestad og Team Elon Oslofjord: Hvordan lykkes vi utenfor lansdagssystemet med relativt begrensede ressurser?

Skistad inspirerte og motiverte

Skiglede og rekruttering på sitt beste: Kristine Stavås Skistad både inspirerte og motiverte 600 deltakere da sesongens første «onsdagsrenn» ble arrangert på Konnerud denne uka.

Opptak webinar rekruttering

Her er opptak av rekrutteringswebinaret under ledelse av skiklubbutviklerne Marianne Myklebust og Ingunn Fossmellem. Her får dere se en presentasjon av ulike konsepter og tiltak for å bygge klubbmiljø, samt styrke klubbens tiltak for å rekruttere inn nye barn og familier til klubben.

Fartssamling Ål 31. januar - 2. februar

Alpinister samt trenere og lagledere i alpinklubber i Buskerud inviteres til fartstrening i regi av Buskerud Skikrets 31. januar til 2. februar. Samlingen gjelder for klassene U12 – U16.

PARAALPINHELG i Kongsberg Skisenter 26.-28. januar 2024

Norges Skiforbund Alpint, Vestfold og Telemark Skikrets, Vestfold og Telemark Idrettskrets, Buskerud Skikrets, Banolife og NAV Hjelpemiddelsentralen Vest-Viken inviterer syns og bevegelseshemmede alpinister til PARAALPINHELG I i Kongsberg Skisenter 26.-28. januar 2024

nif-epi04, 04