Hopp til innhold

Emma Kirkeberg Mørk med flott 3. plass i Nordisk juniorlandskamp

Fin innsats i Nordisk Juniorlandskamp

Buskerudjentene Emma Kirkeberg Mørk og Marte Mikkelsplass er uttatt til Nordisk Juniorlandskamp i Falun. Sterk innsats med henholdsvis bronse og 6. plass på fredagens 5 km klassisk samt gull og sølv i stafetten.

Gratulerer til Emma Kirkeberg Mørk med flott bronse på fredagens 5 km klassisk i Nordisk Juniorlandskamp. Marte Mikkelsplass fulgte opp med en sterk 6. plass. I søndagens stafett gratulerer vi Norges lag 1 med GULL med Emma Kirkeberg Mørk på laget. Sterk sølvplass til Norge 2 med Marte Mikkelsplass på laget.

Resultater her.

Skiforbundet langrenn har tatt ut seks jenter og seks gutter til Nordisk juniorlandskamp i Falun 24. - 26. januar 2020. Uttaket er gjort på bakgrunn av sammenlagtresultater i Equinor Norgescup på Lygna i januar i år.

Helt siden 1978 har Nordisk Juniorlandskamp vært en konkurransearena for yngste juniorklassene (17 og 18 år) i grenene langrenn, hopp og kombinert. Norge, Sverige, Finland, Estland, Latvia og Litauen deltar årlig og USA stiller med en sterk tropp som gjestenasjon hvert annet år. Arrangørsted alternerer mellom deltakerlandene Norge, Sverige, Finland, Estland.

For Skiforbundet langrenn er Nordisk juniorlandskamp en viktig utviklingsarena for både løpere og ledere, hvor fokus er å tilegne seg kunnskap, høste erfaringer og bli kjent med utøvere fra andre nasjoner. For de fleste utøverne er dette deres internasjonal debut.

Konkurranseprogram:
Fredag 24. januar: 5/10 km (Klassisk)
Lørdag 25. januar: Sprint (Fristil)
Søndag 26. januar: Stafetter 3x3 km/3x5 km (K,F,F)

Den norske troppen reiser fra Oslo 22. januar med følgende løpere:


Jenter:
Emma Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb

Frida Haugskott, Buvik IL
Marte Mikkelsplass, Bromma IL
Tuva Johnsen, Raufoss IL langrenn
Ingerid Vadder, Morgedal IL
Tuva Anine Brusveen-Jensen, Lyn Ski 

Gutter:
Johannes Lønnestad Flaaten, Morgedal IL 
Preben Horven, Bossmo og Yttern IL 
Johannes Staune-Mittet, Lillehammer Skiklub 
Ola Spigset, Nes Ski 
Henrik Kvennås, Byåsen IL 
Johan Lien Nordeng, Alsvåg IL

Kontaktperson Skiforbundet langrenn:
Leder adm. og utdanning Pål Rise, mobil +47 481 72 128.

NIF-EPI01, 01
Pedro Lemos