Hopp til innhold

Foto: Hovdentour facebookside

Hovdentour 16. mars

Skikretsens største skirenn vinterstid lagde nok engang skifest og Mathias Holbæk vant for tredje gang på rad. 1537 deltakere på startlisten.

Hovdentour 2024 hjemmeside Hovdentour facebook start og resultatlister påmelding fevennen 

Herrer 42,5 km konkurranse

22 km konkurranse

 

Fra tidligere:

Kan vår ferske U23 verdensmester Mathias Holbæk ta sin tredje strake tittel i Hovdentour?? Det er ventet at endelig påmelding ender rundt 1600-1700 deltakere.

ENDRING AV LØYPETRASE PÅ HOVDENTOUR

Den siste tiden har det vært mye reisndyr i lavtliggende terreng i området rundt Hovden. Dette gjør sitt til at Hovdentour må gjøre noen endringer på 22 og 42 km løypene. 10 km løypa er som tidligere år.

En del av løypenettet på Hovden har i en periode vært stengt siden en del reinsdyr har oppholdt seg i lavtliggende terreng. Hovdentour må derfor gjøre endringer på 22 og 42 km løypene. 10 km løypa går slik som tidligere.

Vi har siste tiden jobbet med ulike alternativer til nye løyper. og vi har fått til 16/17 km med nye løyper. Når det skal gjøres endringer på løyper er det mange som skal uttale seg. Vi har nå kommet frem til gode løsninger sammen med Bykle Kommune, Grunneiere, Statsforvalteren og SNO. 

Det kommer gode kart over den nye 22 og 42 km løypene når vi har fått lagt GPS signal over i nye kart. Vi legger ut et enkelt kart slik at en får et lite innblikk hvor de nye løypene går, Vi bruker en god del av eksisterende løypenett som er på Hovden men med noen forlengelser.

Kort orientering av løyper

Alle løyper starter og slutter ved opprinnelig sted.

10 km. Denne løypa er lik som tidligere år og den løypa som ligger i kartet

22 km. Denne løypen går ca til drikkestasjon på Lislefjødd. Deretter svinger løypa til høgre og vender opp mot fjellområdet Galten. Løypa svinger seg fra Galten området og ned til der 10 km løypa vender tilbake til Hovden. Siste 7 km av 22 km løypa er lik 10 km løypa.

42 km. Mulig at 42 km løypa kun blir 36/37 km. Denne løypa følger 22 km løypa til lislefjødd. Så fortsetter videre i en rundløypa langs riksvei nr 9 etter drikkestasjon på Lislefjødd. Løypa kommer tilbake til drikkestasjon på Lislefjødd også følger den 22 km løypa nesten helt tilbake til Hovden. Når løypa er kommet til Hovden vannverk forsvinner 42 km løypa på nytt til fjellet og går en 8 km rundløype som heter lille auversvatten. 

nif-epi04, 04