Hopp til innhold

Sauda vs. Suldal IL

Siste helg i januar var det duket for klubbduell mellom de to 'rivalene' fra Rogaland.

Det er ikke til å legge skjul på at det har vært vanskelige tider, også for skikretsene i vårt langstrakte land. Det har heldigvis ikke satt en stopper for kreativiteten til å opprettholde aktivitet og engasjement blant folket. 

De to 'erkerivalene' Sauda og Suldal idrettslag har nettopp gjennomført en klubbduell hvor hele konseptet gikk ut på at man skulle gjennomføre skirennet på egen grunn. For at resultatet skulle regnes som gyldig måtte lagene bestå av 10 løpere hvor hver enkelt gikk en kilometer hver.
Lagene måtte også bestå av begge kjønn, hvor aldersklasse måtte representeres fra både under 11, og over 50 år. 

Tanken bak konseptet var at det skulle skape engasjement i klubbene, noe det absolutt gjorde. Store og små ga alt de hadde i konkurransen, både som løpere og som ivirig heiagjeng for sine lagkamerater på sidelinjen.

Resultatmessig ble det veldig jevnt, men til slutt var det Suldal som trakk det lengste strået med en sluttid på 29,01, mens Sauda gikk i mål på 29,35. Alt i alt har dette vært en positiv erfaring for begge klubbene, som også har utviklet et bedre forhold seg i mellom.

- Arrangementet har gitt næring til å utvikle lignende konsepter også i fremtiden, kan daglig leder Ivar Bakka fortelle.

NIF-EPI01, 01
NTB