Hopp til innhold

Toralf Rusten fra Sauda var en av deltakerne under samlingen i SNØhallen. Her fra Hintertux i oktober (Foto: Jæren Alpinklubb)

Rapport samling SNØ 14-16 november

Plussgrader og ingen åpne skitrekk i Sør-Norge gjorde at vi måtte hive oss rundt å planlegge et alternativ. Heldigvis har vi et bra innendørs alternativ i Lørenskog hvor det alltid er snø og fine forhold.

Full rapport fra kretstrener

Overnatting ble som vanlig booket på Thon Hotel Triaden, som heldigvis hadde plass til oss i en ellers travel periode. Vi valgte å kjøre samlingen søndag-tirsdag, med første økt søndag ettermiddag. På den måten sparte vi en overnatting. Første økt startet kl.14.00 søndag. Da fikk vi kjørt en del grunntekniske øvelser med fokus på balanse, kanting og å komme over ytterski. Fra 16.00 kjørte vi 2 slalom modeller, 1 langstaurmodell og en superslalom Mandag og tirsdag hadde vi økter fra 8-10 og 14-16. Vi hadde 2 linjer på alle disse øktene, og kunne derfor skape god variasjon i treningen. Vi hadde i hver av disse øktene 1 langstaurløype, og i den andre linja varierte vi med kortstaurmodeller, superslalom, rytmeskift og en kombinasjon av alt. Noen løyper startet fra toppen av stilaset, andre fra bunn som også skaper variasjon. Odda stilte med timing, så vi fikk kjørt noen omganger på tid. Noe som kan gi en ekstra boost i kjøringen. Snøforholdene inne i hallen var noe bedre en forrige gang. Det var mer snø, og mindre is, men fortsatt ikke isfritt…..

NIF-EPI02, 02
Daniel Nordby