Hopp til innhold

Klart for alpin-NM i Hafjell

Denne uka er det klart for årets alpin-NM i Hafjell.

– Vi gleder oss til nok en uke med alpinrenn i Gudbrandsdalen, og det er imponerende hvor mange renn på det aller øverste nivået de har arrangert i vinter. Denne gangen får de nest beste måle seg mot de beste, og vi håper på flotte forhold. NM er for alpin-Norge et av de store høydepunktene i sesongen, sier sportssjef Claus Johan Ryste.

Det er Lillehammer Skiklub i samarbeid med Øyer Tretten IF som er teknisk arrangør for årets alpin NM. Mesterskapet gjennomføres i Hafjell alpinsenter. I Gudbrandsdalen i februar og mars er det blitt arrangert to World Cup-helger, E-cup finale før denne ukes alpin-NM.
– Vi ser frem til nye renn, og vi har aldri arrangert så mange renn som i vinter. Dette er rekord for oss, og totalt har vi cirka 100 frivillige i sving under denne ukes NM. Det ser ut som vi får fine forhold under konkurransedagene med kulde om natta, forteller leder for organisasjonskomiteen, Ole Kristian Kirkerud. 

Det er satt opp kongepokal til vinneren av storslalåmrennet for kvinner, og til vinneren i mennenes storslalåmrenn, paraklassen.

NRK sender mesterskapet direkte lørdag og søndag

Arrangørenes nettsider 

Program for NM:
Torsdag 4. april: Utfor, kvinner og menn
Fredag 5. april: Super-G, kvinner og menn, samt paraklasser
Lørdag 6. april: Storslalåm kvinner og menn, paraklasser
Søndag 7. april: Slalåm kvinner og menn, paraklasser

NIF-EPI02, 02