Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen

World Cup i Paralympics-løypene

Det har vært World Cup i Cortina. Det er i de samme løypene at Paralympics skal gå om to år. Det ble derfor god trening for de norske utøverne.

- Det har vært en veldig bra uke her i Cortina. Dette er den beste plassen for oss å kjøre World Cup. Det er Paralympics her i de samme traséene i 2026. Vi har lært masse nyttig til Paralympics i 2026, sier landslagstrener Hege Møller. 

Tirsdagens utfor
Tirsdag var det klart for ny runde World Cup for para alpint. Det startet med utfor i Cortina, Italia. Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til fjerdeplass. Amerikaneren Andrew Kurka vant 19 hundredeler foran kanadiske Kurt Oatway og Niels De Langen fra Nederland tok tredjeplassen foran Jesper.

Marcus Nilsson Grasto kjørte inn til tiendeplass.

- Det var veldig tett i toppen da Jesper kom på fjerdeplass. Det er kjempeforhold her nede og en veldig bra arrangør, sier landslagstrener Hege Møller.

Super-G onsdag
I onsdagens super-G gikk det heller ikke veien for de norske gutta. Jesper kjørte inn til nok en fjerdeplass og var 3, 21 sekunder bak vinneren. Italienske Rene De Silvestro tok seieren på hjemmebane.

Marcus kjørte inn til tolvteplass i Cortina onsdag.

Endelig pallplass
Torsdag var det klart for den første av to World Cup-renn i slalåm denne uken. Rennene kjøres i Cortina i Italia. Jesper Saltvik Pedersen ble beste norske i dagens renn og kjørte inn til tredjeplass i dagens slalåm. Pedersen lå 39 hundredeler bak Lou Braz-Dagand etter 1. omgang. Han hadde 28 hundredelerer opp til italienske Rene De Silvestro som lå på annenplass etter 1. omgang.

I 2. omgang tapte Jesper Saltvik Pedersen mye tid til to foran. Karmøy-utøveren endte 1, 29 bak vinnende Braz-Dagand og 84 hundredeler bak De Silvestro som tok annenplassen 45 hundredeler bak franskmannen som vant dagens slalåm.

Magnus Valø Balchen kjørte ut i 1. omgang av torsdagens slalåm og Marcus Nilsson Grasto endte på 18. plass torsdag.

Ny pallplass 
Fredag var det ny slalåm i Cortina og her klatret Jesper en plass fra torsdagens renn og kjørte inn til annenplass. Pedersen var 46 hundredeler bak seirende De Silvestro, Niels De Langen fra Nederland tok tredjeplassen. Karmøy-utøveren lå 11 hundredeler bak etter 1. omgang og tapte ytterligere til De Silvestro fra Italia i 2. omgang. Jesper kjørte likevel fra resten av feltet og tok en klar annenplass. 

Magnus Valø Balchen kjørte inn til tolvteplass i fredagens slalåm. Det norske laget er med denne ukens World Cup-renn i Cortina mer forberedt til Paralympics på samme sted om to år. Neste World Cup-renn for para alpint er i Sapporo 10 februar.

nif-epi04, 04