Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen vant tirsdagens storslalåm

Vant World Cup-renn i storslalåm

Det har vært World Cup i para-alpin denne uken og det bød på både opp og nedturer for de norske utøverne. Allikevel ble det flere norske pallplasser på gjengen som har vært i Veysonnaz, Sveits.

Pallplass til Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til annenplass i storslalåm i World Cup mandag. Saltvik Pedersen lå på fjerdeplass etter første omgang, et godt løp i andre omgang resulterte i pallplass til Saltvik Pedersen. Magnus Valø Balchen (Ready) som også deltar i sittende kom på niendeplass. I klassen stående kjørte Marcus Nilsson Grasto (Ready) inn til 14. plass.

- Veldig fornøyd med andre omgangen til alle de tre norske. Første omgangen bærer preg av at gutta har litt for stor respekt for løypa. Jesper var best i andre omgang. Det var gledelig, sier landslagstrener Hege Møller.

- Da er World Cupen endelig i gang igjen! Storslalåm i dag hvor jeg kjørte en litt svak første omgang. I andre omgang fant jeg godfølelsen og fikk bestetid med over et sekund, som gjorde at jeg endte på annenplass, sier Jesper Saltvik Pedersen.

World Cup-seier til Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen vant tirsdagens World Cup-renn i storslalåm. Saltvik Pedersen hadde bestetid i både første og andre omgang og vant dermed klart foran konkurrentene. Jesper Saltvik Pedersen vant med 1,87 sekunder ned til nederlenderen Jeroen Kampchreuer og Rene De Silvestro kom på tredjeplass, 3,44 bak Saltvik Pedersen. Magnus Valø Balchen kom på sjuendeplass 11,23 sekunder bak Jesper Saltvik Pedersen. Marcus Nilsson Grasto kjørte ut i andre omgang av tirsdagens storslalåm.

- Gutta er i storslag og Jesper vinner med skikkelig god kjøring. Magnus blir nummer syv og har blitt bedre og mer stabil på ski. Marcus kjører så fort at han ikke rekker porten, som var første gang han kjører ut i storslalåm noensinne, sier landslagstrener Hege Møller.

- Jeg fikset et par feil som jeg hadde i gårsdagens løp. Det gjorde at det ble full klaff i 1. omgang og økte i tillegg 2. omgang. I dag hadde jeg det riktige spenningsnivået og kjørte godt på ski. Det har vært to fine dager med storslalåm. Nå skal jeg nyte dagens seier, sier Jesper Saltvik Pedersen.

Fjerdeplass til Saltvik Pedersen
Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til fjerdeplass i onsdagens slalåm i Veysonnaz. Nederlenderen Jeroen Kampschreur vant World cup-rennet foran italienske De Silvestro som kom på annenplass og De Langen fra Nederland tok tredjeplassen.

Jesper Saltvik Pedersen var på fjerdeplass også etter første omgang og endte til slutt 3,28 bak vinneren i Sveits. Magnus Valø Balchen kjørte dessverre ut i første omgang. Marcus Nilsson Grasto hadde ingen god første omgang og ble diskvalifisert i andre omgang.

- Dette ble en vanskelig dag for Jesper og oss. Jeroen vinner med skikkelig god kjøring, forteller Hege Møller.

Skuffende norsk dag

I torsdagens super-G gikk det ikke veien for de norske gutta. Jesper Saltvik Pedersen kjørte ut i port to da han gikk for aggresivt til verks. Marcus Nilsson Grasto bommet på en kant med blind port bak kanten og kjørte dessverre ut.

Begge gutta er like hele og klare for to ganger super-G FIS-renn på fredag.

 

NIF-EPI03, 03