Hopp til innhold

Styreleder Eirik Frantzen i Narvikfjellet Allmenn fikk bevilgnings-brevet fra kulturminister Lubna Jaffery. (Kalle Punsvik)

Støtte til alpin-VM i Narvik 2029

– Dette er en gledens dag for hele Ski-Norge. Tilskuddet fra myndighetene er et svært viktig bidrag for endelig å kunne arrangere et alpin VM på norsk jord, sier anleggsrådgiver i Norges Skiforbund, Marit Gjerland.


Store internasjonale mesterskap som VM i alpint skaper samhold, felles minne og identitet. VM i Narvik vil ikke bare være stort for enn samla norsk idrett, men òg for heile Nord-Norge. Med spektakulære bilder fra nordnorsk natur og en folkefest uten like, vil et verdensmesterskap i Narvik profilere og utvikle den nordnorske landsdelen. Og endelig kan Nord-Norge få anledning til å arrangere et mesterskap av internasjonalt format, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Regjeringa er derfor positivt innstilt til å gi 342 millioner kroner til utbygging av VM-løypene hvis Narvik får tildelt VM i alpine grener i 2029.

– Et VM kan inspirere flere barn og unge til å begynne med idrett og få kjenne på idrettsglede. Derfor vil vi i regjeringen selvsagt bidra til et eventuelt VM i alpint i Narvik.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) tildeler verdensmesterskapet 4. juni 2024, på et styremøte i Reykjavik. Hvis Narvik blir tildelt VM, vil regjeringen legge fram saken for Stortinget før eventuelt tilskudd kan gis.
Et eventuelt statlig tilskudd må også samsvare med statsstøtteregelverket.


Kulturminister Lubna Jaffery ga gladmeldingen på Øvre Fjellheisstasjon i Narvikfjellet mandag ettermiddag – til en glad ordfører Rune Edvardsen. Til høyre Tina Denstad, leder i Narvik Ap, samt ordfører Terje Bartholsen, Evenes. Foto: Kalle Punsvik

En milepæl
– Dette er gledelig, og det er en milepæl i arbeidet for finansering av et VM-anlegg. Med bevilgning fra Regjeringen og tidligere i år fra Nordland fylkeskommune, har vi kommet svært langt, og det inngir troverdighet i søkerarbeidet i forhold til Det Internasjonale Skiforbundet FIS. Norge vil dette, sier styreleder i Narvikfjellet Allmenn, Eirik Frantzen.

Narvik-ordfører Rune Edvardsen sier seg svært glad for Regjeringens vedtak.
– Dette er utrolig bra. Et VM vil gode ringvirkninger for landsdelen og Norge. Dette handler ikke om en 2 ukers VM-fest, men om alt som vil skje i årene og tiårene etter. Et VM vil forsere både offentlige og private investeringer, sier ordfører Rune Edvardsen.

Han minner om at alpinnasjonen Norge aldri har arrangert et VM i alpint.

– Med Narvik og Nord-Norge som arrangørsted, er Norge en sterk og god kandidat til et VM i 2029, sier han.

Fra venstre Roger Bergersen (Forte Narvik), Eirik Frantzen (styreleder Narvikfjellet Allmenn), statsråd Lubna Jaffery, VM-sjef Erik Plener, Lena Hope (kultursjef og styremedlem i VM-selskapet), Knut-Eirik Dybdal (styreleder i VM-selskapet), samt ordfører Rune Edvardsen. Foto: Kalle Punsvik


Kulturminister Lubna Jaffery og Narvik-ordfører Rune Edvardsen over byen – og ved fremtidige VM-traseer. Foto: Kalle Punsvik

NIF-EPI02, 02