Hopp til innhold

Norsk medlem i verdenscupkomiteen i FIS, Marius Arnesen (fra venstre), Chrsitiane Fiske (Kvifjell), Ole Kristian Kirkerud (Kvitfjell) og Marie Solhaug (Kvitfjell) jubler for World Cup-renn på kvinne- og herresiden i Kvitfjell kommende sesong.

Kvitfjell får herre- og kvinnerenn

Det blir dobbel World Cup-helg i alpint i Kvitfjell i 2024. Først skal mennene kaste seg utfor i midten av februar før kvinnene kjører fartsrenn første helga i mars.

– Det blir fantastisk når kvinnene og mennene skal kjøre World Cup i samme sesong i Kvitfjell i Norge. Dette er også en fantastisk anerkjennelse for norsk alpinsport, både for arrangør og oss. Her har publikumet en fin mulighet til se våre stjerner i aksjon på hjemmebane, både på kvinne- og herresiden, og det er viktig at våre utøvere får muligheten til å konkurrere i World Cup på hjemmebane, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste.

Aldri tidligere har det blitt arrangert egne World Cup-helger i Kvitfjell for både kvinner og menn i løpet av en sesong. Under kalenderkonferansen i Dubrovnik denne uka vanket det mye skryt for Kvitfjells posisjon på verdenscupkartet.
– Mange har fremhevet Kvitfjell denne uka. Blant annet for det vi har gjennomført av konkurranser siste årene, både organisering, teknisk gjennomføring og snøforholdene, både fra renndirektører og andre nøkkelpersoner. Dette setter vi pris på. Lagene trives her og alle vil tilbake hit. Vi er veldig glad for at vi får herrene tilbake på kartet, og at vi samtidig beholder kvinnerennene. Dette er også en svært god annerkjennelse for Kvitfjell Alpinanlegg, sier leder for organisasjonskomiteen, Ole Kristian Kirkerud.

Kvitfjell er også en sterk kandidat til å sikre seg World Cup-finalen for 2025. Dette avgjøres trolig til høsten.

Alle vedtak under kalenderkonferansen i Dubrovnik skal formelt godkjennes under styremøtet til FIS 24. mai.  

Program 2024:
17. februar: Utfor, menn
18. februar: super-G, menn
2. mars: Utfor, kvinner
2.-3. mars: Super-G, kvinner 

NIF-EPI03, 03