Hopp til innhold

Atle Lie McGrath (NTB)

Sesongen over for Atle Lie McGrath etter kneoperasjon

Atle Lie McGrath ble operert i Oslo sist fredag, etter at undersøkelser viste at fremre korsbånd i det venstre kneet var røket.Lie McGrath skadet kneet da han falt i Super-G under VM i alpint i Courchevel.

- De siste ti dagene har vært ekstremt krevende for meg, både fysisk og mentalt, sier Atle Lie McGrath. Det er skikkelig tungt at kneskaden min viste seg å være så alvorlig, men denne gangen vet jeg hva som skal til for å komme tilbake. Jeg er heldig som har så mange som støtter meg på veien, inkludert laget, lagets støtteapparat, samarbeidspartnere, familie og venner. Jeg vet jeg må være tålmodig og at det vil kreve ekstremt mye hardt arbeid framover. Jeg skal utnytte tiden som kommer godt, og har som mål å komme tilbake enda sterkere enn før. Jeg håper dere vil heie på meg, sier Lie McGrath.

- Etter hjemkomst fra VM ble det tatt ny MR og sammen med en klinisk vurdering ga det mistanke om skadet fremre korsbånd. Atle ble derfor operert på Idrettens helsesenter. Han skal nå gjennom en rehabilitering på 9 til 12 måneder og følges opp av helseapparatet i Skiforbundet og Olympiatoppen, sier landslagslege Marc Strauss.

I januar i 2021 skadet Lie McGrath det indre leddbåndet i samme kne etter et fall under verdenscupen i Adelboden.

Nå venter en ny periode med opptrening for 22-åringen fra Bærum, og målet er at han er i full trening igjen i høst. 

NIF-EPI01, 01