Hopp til innhold

Lucas Braathen (NTB)

Braathen mister alpinrenn

Lucas Braathen (22) er operert for akutt blindtarmbetennelse på sykehuset i østerrikske Zell am See. 22-åringen fra Bærums Skiklub mister kommende helgs World Cup-renn i franske Chamonix, men kan rekke siste VM-øvelse i Courchevel/Meribel.

– Fryktelig dårlig timing. VM er av de store målene for meg denne sesongen, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å rekke slalåmrennet 19. februar. Gi meg noen uker så får vi se. Også er det uansett gode prognoser for å få med seg World Cup-rennene etter VM, sier en optimistisk Braathen. 

22-åringen fra Bærums Skiklub ankom teknikklagets samsamling i Hinterreit mandag med tiltagende magesmerter, og landslagsalpinisten fra Bærum Skiklubb ble etterhvert diagnostisert med blindtarmbetennelse. Braathen gjennomførte tirsdag kveld en vellykket operasjon på sykehuset i Østerrike, og han reiser hjem til Norge til helga.
– Lucas kommer til å bli frisk om noen uker. Det er en liten mulighet for at han kan rekke slalåmrennet 19. februar i VM. Vi kommer til å jobbe for at han kan rekke dette, og holder alle dører åpne for VM-start om han blir frisk i tide, opplyser alpinlandslagets lege, Trond Floberghagen.  

NIF-EPI03, 03