Hopp til innhold

Sebastian Foss Solevåg (NTB)

Sju til Zagreb

Norges Skiforbund sender sju utøvere til denne ukes slalåmrenn i kroatiske Zagreb.

Mens kvinnene kjører ettermiddagsrenn tirsdag, kjører mennene onsdagsrenn om både ettermiddagen og kvelden i den kroatiske hovedstaden. Det er to kvinner som kjører i Zagreb tirsdag, mens fem menn kjører onsdagens renn. 

Sebastian Foss Solevåg er klar for nye renn etter seieren i Madonna før jul, mens Mina Fürst Holtmann jakter nye topplasseringer etter den sterke åttendeplassen i Lienz i romjula.

Thea Stjernesund og Atle Lie Mcgrath er ute en kortere periode med henholdsvis corona og tommelbrudd, men er tilbake på startstreken om kort tid. Les mer om Stjernesund og Mcgrath lenger ned i saken. 

Sendetider
4. januar
12:25 V sport 1: World Cup alpint, 1. omgang slalåm, kvinner i Zagreb (Kroatia)
16:00 V sport: World Cup alpint, 2. omgang slalåm i Zagreb (Kroatia) 

5. januar
15:25 V sport 1: World Cup alpint, 1. omgang slalåm, menn i Zagreb (Kroatia)
18:40 V sport 1: World Cup alpint, 2. omgang slalåm, menn i Zagreb (Kroatia)

Disse stiller for Norge:
Mina Fürst Holtmann, Bærums Skiklub
Maria Tviberg, Geilo IL
Sebastian Foss Solevåg, Spjelkavik IL
Timon Haugan, Oppdal alpin
Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Lucas Braathen, Bærums Skiklub
Alexander Steen Olsen, Kjelsås IL

Thea Stjernesund (25) mister noen alpinrenn etter en positiv corona-test. Stjernesund har milde symptomer og er satt i karantene i fem dager i Østerrike. Hun er tilbake i full trening allerede torsdag, men mister i første omgang rennene i Zagreb og Kranjska Gora.

– Jeg er klar for å løse dette best mulig, sier en optimistisk Atle Lie Mcgrath (21) etter skaden han pådro seg på nyttårsaften.
Det var under teknikktrening i Kirkerudbakken 21-åringen fra Bærums Skiklub var uheldig og fikk påvist brudd i tommelen. Nå venter et inngrep i tommelen. Deretter blir det trening og kjøring med skinne, og går alt som planlagt er Mcgrath tilbake i renn i løpet av kort tid. I første omgang mister alpintalentet rennene i Zagreb og Adelboden.

NIF-EPI03, 03
NTBScanpix