Hopp til innhold

Jonathan Nordbotten

Nordbotten legger opp

Jonathan Nordbotten (31) fra Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb legger opp som alpinist.

NM i Oppdal ble hans siste renn i karrieren. Nordbottens høydepunkt i karrieren er OL-bronsen fra lagkonkurransen i vinter-OL i Pyeongchang 2018. I verdenscupen er femteplassen karrierebeste fra franske Val-d'Isère 2017. 31-åringen fra Kolbotn har tilhørt verdenstoppen i slalåm i nærmere 10 år, men nå går skituren videre til nye mål.

– Dette er en spesiell dag for meg, og beslutningen var vanskelig ettersom jeg følte at jeg kunne prestert i verdenstoppen noen sesonger til.  Jeg har brukt mye tid etter sesongen med tanke på fremtiden. Etter en totalvurdering kom jeg frem til at tiden er inne for å gå videre til andre ting, sier Nordbotten. 

 – Alpint har vært en del vært en stor del av livet mitt, og jeg har vært heldig og opplevd så mye. Det har vært et privilegium å ha vært en del av «The Attacking Vikings» og toppidrettskulturen der. Nå skal jeg vurdere fremtiden med tanke på eventuell videreutdannelse og jobb. Jeg kommer til å bruke tiden godt, forteller Nordbotten.

NIF-EPI02, 02
NTBScanpix