Hopp til innhold

Marte Monsen. (NTB / Florian Schroetter )

Marte Monsen vinner europacupen sammenlagt

Marte Monsen (21) kjørte inn både sammenlagtseier og 1. plass i europacupens siste storslalåmrenn i østerrikske Reiteralm lørdag.

Marte Monsen har vunnet totalcupen. Siste norske sammenlagtseier på kvinnesiden var av Kristina Riis-Johannesen som vant i 2017. Monsen blir dermed medlem av en eksklusiv klubb med alpinister som har vunnet den ettertraktede EC-pokalen, med blant andre Atle Lie McGrath i 2020, Maren Skjøld og Bjørnar Neteland i 2016 og Aleksander Aamodt Kilde i 2013.

– Det er fantastisk å vinne sammenlagtcupen, det viser at Marte har utviklet seg til å bli en solid alpinist. Denne seieren er en stor gulrot og gir motivasjon. Det konstaterer at Marte virkelig er på riktig vei. Det blir spennende å følge henne videre, sier sportssjef i alpint Claus Johan Ryste.


Marte Monsen. Foto: Thomas Brun / NTB

– Ekstremt glad
Utøveren fra Aron Sportsklub forteller at hun ble overrasket og glad da hun innså at hun hadde sikret sammenlagtseieren.
– Presset lå der på siste storslalåmrennet i finalen. Selv om storslalåmcupen var avgjort, måtte jeg prestere for å sikre totalcupen. Da jeg kom i mål etter å ha ledet første omgang, og skjønte at jeg hadde vunnet både rennet og totalcupen ble jeg ganske paff, men også ekstremt glad! 

21-åringen har tatt tre seiere i årets europacup, tre andreplasser og en tredjeplass. Første seier kom i storslalåmrennet i italienske Andalo, fulgt opp av nok en storslalåmseier i Livigno, før hun til slutt tok førsteplassen i storslalåmfinalen i østerrikske Reiteralm.

Sammenlagtseieren betyr at Monsen har sikret seg plass i verdenscupen neste sesong.
– Det her legger grunnlaget for det som venter videre med fixplass i alle World cup renn, så uten tvil betyr dette utrolig mye. Målet fremover er å forhåpentligvis få masse bra trening frem mot neste sesong, og at jeg kan prøve å hevde meg mot de beste i verden.

I junior-VM i bulgarske Bansko i mars tok Monsen en andreplass i storslalåm. 

Europacupen sammenlagt, norske vinnere på kvinnesiden:
Kristina Riis-Johannessen i 2017
Maren Skjøld i 2016

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Alpinlandslaget (@alpineteamnorway)

NIF-EPI02, 02
NTBScanpix